Robežsardze brīvdienās konstatējusi 111 likumpārkāpējus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Valsts robežsardze 15.jūlijā un 16.jūlijā uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatējusi 111 likumpārkāpējus, informēja Valsts robežsardzē.

15.jūlijā uz ārējām robežām konstatēti 22 robežpārkāpēji, tajā skaitā aizturēts viens meklēšanā esošs Latvijas nepilsonis. Terehovas robežkontroles punktā konstatēts viens no Latvijas izceļojošs nepilsonis, kurš atrodas policijas meklēšanā. 1993.gadā dzimušais vīrietis tika aizturēts un nodots Valsts policijas amatpersonām.

Tikmēr ieceļošana Latvijā liegta pieciem ārzemniekiem - Grebņevas robežkontroles punktā vienam Bosnijas un Hercegovinas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīga ceļošanas dokumenta, un vienam Krievijas pilsonim, kuram nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas. Tikmēr Pāternieku robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta trīs Moldovas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija dzīvības un veselības obligātās apdrošināšanas polises, kā arī pietiekamu iztikas līdzekļu Šengenas zonas valstu apmeklējumam. Personas tika atgrieztas uz izceļošanas valsti, informē robežsardzē.

Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti sešām ārzemniecēm, bet izceļošana no valsts liegta divām personām. Savukārt veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti 13 personām, bet par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības 19 personas.

Savukārt 16.jūlijā konstatēti 57 likumpārkāpēji, un uz ārējām robežām konstatēti 19 robežpārkāpēji, kuru skaitā diviem ārzemniekiem liegta ieceļošana Latvijā. Ieceļošana tika liegta diviem Moldovas pilsoņiem, kuriem nebija dzīvības un veselības obligātās apdrošināšanas polises, kā arī pietiekamu iztikas līdzekļu Šengenas zonas valstu apmeklējumam. Personas tika atgrieztas uz izceļošanas valstīm, norāda robežsardzē.

Tikmēr uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti četriem ārzemniekiem - trīs Krievijas un vienam Turcijas pilsonim, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus, proti, viņiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks Šengenas zonas valstīs. Lietvedība viena Krievijas un viena Turcijas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietā netika uzsākta, abas pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti 10 personām, bet par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības 28 personas.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu