Viens no vienaudža piekaušanā ar beisbola nūju apsūdzētajiem jauniešiem savu vainu atzīst daļēji

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Viens no vienaudža piekaušanā ar beisbola nūju apsūdzētajiem jauniešiem šodien Rīgas rajona tiesā notikušajā tiesas sēdē daļēji atzina savu vainu.

Mihails Aļeksejevs, kurš jau agrāk ir sodīts, savu vainu atzina daļēji, noliedzot huligānisku motīvu savā darbībā, kā arī noliedzot to, ka būtu nodzēsis cigareti vēlāk bojāgājušā vienaudža ausī.

Abi pārējie apsūdzētie, pilnībā atzina savu vainu. Tiesas sēdē klātienē piedalījās Aļeksejevs un Dmitrijs Novickis, kamēr trešais apsūdzētais, kurš vēl arvien ir nepilngadīgs sēdē piedalījās ar videokonferences palīdzību no Cēsu Audzināšanas iestādes nepilngadīgajiem.

Šodien notikušajā tiesas sēdē tika uzklausīts arī bojāgājušā jaunieša tēvs, kurš savā liecībā norādīja, ka konfliktsituācija starp cietušo un apsūdzētajiem nav bijusi nekāds jaunums.

Apsūdzētais Novickis vairākkārt uzdeva lieciniekam jautājumu par to, vai cietušais jaunietis nav bijis agrāk sodīts, taču tiesnese norādīja, ka šis jautājums nav būtisks lietai.

Ņemot vērā to, ka viens no apsūdzētajiem savu vainu atzīst tikai daļēji, tiesa nolēma turpināt lietas izskatīšanu, pieaicinot lieciniekus un izskatot visus pierādījumus.

Nākamā tiesas sēde notiks šī gada 7.septembrī.

LETA jau ziņoja, ka pagājušā gada 24.jūlija vakarā apsūdzētie uzzinājuši, ka starp nepilngadīgā apsūdzētā paziņas tuviniekiem un kādu jaunieti noticis konflikts. Apsūdzētie, būdami alkohola reibumā, huligānisku motīvu vadīti, ieradušies dārza mājas teritorijā, kur norisinājies konflikts.

Pie dārza mājas krēslā sēdējis cietušais, un viens no apsūdzētajiem jauniešiem ar līdzi paņemtu gāzes pistoli izšāvis viņam sejā. Tad otrs apsūdzētais jaunietis ar līdzi paņemtu beisbola nūju vienu reizi iesitis jaunietim pa muguru. Upuris mēģinājis aizbēgt no notikuma vietas, taču nokritis zemē, pēc kā pa muguru saņēmis ne mazāk kā 40 sitienus ar beisbola nūju, ko veicis viens no apsūdzētajiem jauniešiem. Savukārt nepilngadīgais apsūdzētais ar teleskopisko steku ne mazāk kā 30 reizes iesitis vīrietim krūšu kurvja rajonā, liecina apsūdzība.

Pēc šo sitienu izdarīšanas, kad vīrietis vairs nepretojies uzbrucējiem, viens no apsūdzētajiem jauniešiem nodzēsis cigaretes cietušā ausīs, otrais jaunietis cietušo filmējis ar sava mobilā telefona videokameru, bet trešais uz cietušā nokārtojis savas dabiskās vajadzības. Pēc tam apsūdzētie ar automašīnu aizbraukuši no notikuma vietas, liecina apsūdzība.

Cietušā nāve iestājusies nākamajā dienā, 25.jūlijā.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu