Par drona palaišanu virs AM aizturēts Krievijas pilsonis

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Pagājušajā nedēļā Militārā policija par bezpilota lidaparāta palaišanu virs Aizsardzības ministrijas aizturēja Krievijas pilsoni.

Bezpilota lidaparāta operators aizturēts 19.jūlijā pēc plkst.22. Viņš nodots Valsts policijai.

Jau ziņots, ka valdība šā gada 4.jūlijā atbalstīja grozījumus noteikumos, kas paredz aizliegumu bezpilota lidaparātiem pārvietoties Aizsardzības ministrijas ēkas tuvumā. Valdības apstiprinātie grozījumi paredz, ka AM ēkai bezpilota lidaparātiem aizliegts pielidot tuvāk par 50 metriem.

Par lietas tālāku izskatīšanu lems Civilās aviācijas aģentūra. Sods par šādu pārkāpumu ir paredzēts no 150 līdz 700 eiro.

AM pārstāve sarunā ar aģentūru LETA norādīja, ka gadījums tiek uztverts kā apzināta filmēšana, kas arī bijis iemesls aizturēšanai, taču nevarēja atklāt papildu detaļas, norādot, ka turpinās izmeklēšana.

VP pārstāve sarunā ar aģentūru LETA sacīja, ka pārkāpējs bija filmējis Latvijas Nacionālo mākslas muzeju un Vecrīgu un nav zinājis par aizliegumu filmēt AM ēku. Aizturētais šobrīd jau esot atbrīvots, lai gan par minēto gadījumu ierosināts administratīvais process.

Likums «Par aviāciju» paredz, ka bezpilota gaisa kuģa lidojumus veic ne tuvāk par 500 metriem no militārās infrastruktūras objektiem, kuri tiek izmantoti Nacionālo bruņoto spēku vajadzībām, izņemot gadījumu, kad lidojums ir saskaņots ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu