Slepkavībā notiesātajam bijušajam policistam Vingrim būs jāatgriežas Latvijā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Bijušo Latvijas kriminālpolicijas inspektoru Juri Vingri, kurš notiesāts par savas māsas iespējamā izvarotāja nosišanu, deportēs no Īrijas uz Latviju, vēsta īru laikraksts «The Irish Sun». Vingrim dzimtenē nāksies atgriezties oktobrī.

Īrijas Augstākās tiesas tiesnese Eilīna Donelija lēmumu pieņēma pagājušonedēļ.

Vingris un trīs viņa bijušie kolēģi notiesāti par Valērija Čubrēviča slepkavību un miesas bojājumu nodarīšanu Jānim Vēdzem 2002.gada 26.jūlijā. Viņi apgalvoja, ka esot gribējuši aizturēt abus vīriešus un izmeklēt izvarošanu, par ko bija ziņojusi Vingra māsa Dace Vingre.

Vingris Latvijā izmeklēja lietas, kas bija saistītas ar organizēto noziedzību. Bijušais policists ir nobažījies par savu dzīvību, ja viņam piespriesto sešu ar pusi gadu cietumsodu nāksies izciest Rīgas Centrālcietumā, norādīja Vingra advokāts.

«Mēs esam vīlušies par tiesas lēmumu,» sacīja advokāts Kīrens Malholands. «Mūsu klients sacīja, ka atgriešanās gadījumā ir liela iespējamība, ka viņu nogalinās. Viņš pārcēlās uz Īriju, lai sāktu jaunu nodaļu savā dzīvē.»

Vingris lūdza atļaut viņam palikt Īrijā pēc tam, kad pagājušā gada 29.jūlijā par viņa apcietināšanu tika izdots Eiropas aresta orderis.

39 gadus vecajam Vingrim būs jāatgriežas Latvijā pēc tam, kad viņa gaidībās esošā sieva būs dzemdējusi mazuli. Tas būs pāra otrais bērns.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu