Piespriež nosacītu cietumsodu pārim par vīrieša nolaupīšanu un piekaušanu Rūjienā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

Šonedēļ Valmieras rajona tiesā piespriests nosacīta brīvības atņemšana un pārbaudes laiks diviem dzīvesbiedriem, kuri 2015.gada decembra beigās Rūjienā nolaupīja un piekāva kādu vīrieti, noskaidroja Valmieras rajona tiesā.

Vīrietim piespriests deviņu mēnešu nosacīta brīvības atņemšana ar četru gadu ilgu pārbaudes laiku, bet sievietei - septiņi mēneši nosacītā cietumsodā ar divu gadu ilgu pārbaudes laiku.

Jau vēstīts, 2015.gada 22.decembra vakarā abas apsūdzētās personas ar mērķi risināt personiskas dabas jautājumus sagaidīja cietušo iznākam no kādas kāpņu telpā Rūjienā.

Cietušais tika izsekots, panākts pie mājas stūra. Abi apsūdzētie sagrāba cietušo aiz rokām un pret paša gribu aizveda uz apsūdzētajai piederošu īpašumu. Tur dzīvesbiedri cietušajam sasēja rokas un kājas, ar līmlenti aizlīmēja muti. Tādā veidā cietušais bija spiests pret savu gribu palikt šajā vietā, kā arī viņam tika nelikumīgi atņemta brīvība un tika ierobežotas viņa ķermeņa kustības.

Izmantojot šādu cietušā bezpalīdzības stāvokli, apsūdzētā sieviete, personisku motīvu vadīta, izdarīja vairākus sitienus pa dažādām ķermeņa daļām ar apaļīgas formas malkas pagali cietušajam, nodarot viņam fiziskas ciešanas. Savukārt apsūdzētais vīrietis izdarīja vairākus sitienus cietušajam ar rokām pa dažādām ķermeņa daļām, nodarot viņam fiziskas ciešanas.

Nākamās dienas rītā abi apsūdzētie atbrīvoja vīrieti, ļaujot viņam brīvi pārvietoties un doties mājās.

Abas personas sauktas pie kriminālatbildības par prettiesiskām darbībām, atņemot personai iespēju brīvi noteikt savu atrašanās vietu, ja tās izdarītas cietušā dzīvībai vai veselībai bīstamā veidā vai ja tās saistītas ar fizisku ciešanu nodarīšanu viņam, vai ja tās ilgušas vairāk par vienu nedēļu, vai ja tās izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, un par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Tāpat personas sauktas pie atbildības par personas sagrābšanu, lietojot vardarbību vai draudus, vai aizvešanu arviltu vai izmantojot personas bezpalīdzības stāvokli, par ko var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu