Advokāts: Traģiskā zēna nāve Kauguros ir nelaimes gadījums

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pagājušās nedēļas nogalē notikusī bērna izkrišana pa piektā stāva logu Jūrmalā, Kauguros, ir vienkāršs nelaimes gadījums, norādīja bērna tēva advokāts Aldis Gēcis.

Viņš pastāstīja, ka saskaņā ar objektīviem apstākļiem notikušais ir vienkāršs nelaimes gadījums, jo nedaudz vairāk kā gadu vecais puika bijis ļoti aktīvs un kustīgs, uzrāpies uz palodzes un vienkārši izkritis.

Nelaimes brīdī tēvs atradies labierīcībās, bet māte bijusi citā telpā. Gaisa ventilācijai logs šajā dzīvoklī regulāri bijis vaļā.

«Vecāki īslaicīgi neatradās tajā pašā istabā un vienkārši bērns savu iedzimto fizisko dotumu rezultātā spēja uzrāpties uz palodzes. Šajā dzīvoklī dīvāns atradās tieši pie loga, bērns uzrāpās uz dīvāna un pēc tam uz palodzes,» skaidroja advokāts.

Bērna vecāki nav oficiālās laulāto attiecībās, taču rūpējās par bērnu, pastāstīja advokāts. Pēc viņa teiktā, ģimene nav bijusi nelabvēlīga, turklāt vecāki nav bijuši narkoloģiskajā uzskaitē un nav aizrāvušies ar alkohola lietošanu.

Vecākus policija ir nopratinājusi un vēlāk atbrīvojusi. Iespējams, policija būs nozīmējusi ekspertīzi, piebilda Gēcis.

Jau ziņots, ka nelaimes gadījums notika 29.jūlijā sociālajā dzīvoklī, kur ģimene ar bērniem bija aizgājusi ciemos. Bērns pēc kritiena gājis bojā. Notikuma brīdī abi vecāki nav atradušies istabā, kur bijis bērniņš.

Ģimene nav bijusi pašvaldības sociālo dienestu redzeslokā kā nelabvēlīga.

Ģimenē aug arī trīs gadus vecs bērns, kurš patlaban nodots vecvecākiem. Pēc Jūrmalas domē paustā, ar vienpersonisku Bāriņtiesas lēmumu pagājušās nedēļas nogalē vecākiem tika pārtrauktas aizgādības tiesības. Normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā pēc 15 dienām tiks sasaukta koleģiāla Bāriņtiesas sēde, kurā lems, vai vecāku tiesības atjaunojamas.

Policijā sākts kriminālprocess par nonāvēšanā aiz neuzmanības. 1988.gadā dzimušajiem vecākiem noteikts statuss - persona pret kuru sākts kriminālprocess.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu