Eiropā šobrīd meklētāko noziedznieku vidū - arī divi no Latvijas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ENFAST

Eiropā šobrīd meklētāko noziedznieku vidū ir arī divi noziedznieki no Latvijas, liecina noziedznieku aktīvās meklēšanas komandu Eiropas tīkla (ENFAST) informācija.

Lai aizturētu un sauktu pie atbildības starptautiski meklētus noziedzniekus, interneta vietnē «eumostwanted.eu» noziedznieku aktīvās meklēšanas komandu Eiropas tīkls (ENFAST) turpina vērst sabiedrības uzmanību uz Eiropas meklētajiem noziedzniekiem. No piektdienas sākta kārtējā kampaņa, kuras laikā ENFAST atgādina, ka tieši iedzīvotāju vērība un informācijas sniegšana par šīm personām var palīdzēt noziedznieku atrašanā. Personas, kuras starptautiski meklē katra dalībvalsts, tostarp arī Latvijas meklēto noziedznieku, var aplūkot šajā interneta vietnē.

Kampaņas laikā izcelts katras dalībvalsts viens starptautiski meklētais noziedznieks, par kuru saņemts Eiropas apcietināšanas lēmums un par kura meklēšanu šādā veidā lēmis procesa virzītājs. Vērst sabiedrības uzmanību uz starptautiski meklētiem noziedzniekiem ir viens no meklēšanas taktiskajiem paņēmieniem, kad sabiedrība var palīdzēt atrast noziedznieku, kura meklēšana ar līdz šim izmantotajām metodēm nav devusi rezultātu.

Eiropā meklētākie noziedznieki
Eiropā meklētākie noziedznieki Foto: ENFAST

Līdzīga kampaņa tika izvērsta pagājušā gada decembrī, kad Eiropas meklēto noziedznieku vidū no Latvijas tika izcelts 1987.gadā dzimušais Vjačeslavs Makaržeckis, kurš uzskatīts par organizēta noziedzīga grupējuma līderi, kas 2013.gadā nodarbojās ar metamfetamīna neatļautu pārvadāšanu un realizēšanu Latvijā lielā apmērā.

Šoreiz kampaņas laikā izcelts šīs grupas dalībnieks Dmitrijs Tiščenko. 1982.gadā dzimušais vīrietis tiek saukts pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 253.1 panta trešās daļas par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos un glabāšanu realizācijas nolūkā lielā apmērā pēc iepriekšējas vienošanās organizētā grupā. Persona tiek turēta aizdomās par vismaz 238 gramu metamfetamīna neatļautu iegādāšanos un glabāšanu realizācijas nolūkā 2013.gadā.

ENFAST apvieno Eiropas Savienības dalībvalstu policijas dienestus, kas meklē noziedzniekus starptautiskā līmenī. ENFAST dalībvalstīm, tostarp Latvijai, sniedz iespēju uzturēt savstarpēji tiešus kontaktus, ļaujot labāk izprast katras konkrētās valsts likumdošanas nianses, attiecīgo dienestu iespējas un darba metodes. Tāda sadarbība veicina meklēšanas pasākumu rūpīgāku plānošanu meklējamo personu atrašanās vietas noskaidrošanā un aizturēšanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu