Ķengaraga iecirkņa policisti nogādā drošībā bērnus no divām ģimenēm

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

4.augustā Valsts policijas Rīgas Ķengaraga iecirkņa policisti saņēma informāciju no aculieciniekiem, ka centrā divi pensionāri pārvietojas ar zīdaini, būdami manāmā alkohola reibumā. Likumsargi nekavējoties ieradās notikuma vietā – Maskavas ielā, kur abi sirmgalvji tika aizturēti. Policija noskaidroja, ka abas personas ir trīs mēnešus vecā puisīša vecvecāki, kuriem bērniņš nodots pieskatīšanai.

Nogādājot bērna vecvecākus iecirknī, tika noskaidrots, ka puisītis nodots pieskatīšanai uz brīdi, kamēr māte atpūšas no nakts maiņas darba. Noskaidrojot bērna mātes telefona numuru, likumsargi ar viņu sazinājās un izsauca uz iecirkni. No sievietes policija noskaidroja, ka brīdī, kad bērns nodots viņas vecākiem pieskatīšanai, abi neesot bijuši alkohola reibumā. Sieviete atzina, ka diemžēl viņas vecāki mēdzot ik pa laikam iedzert.

Iecirknī ieradās arī Neatliekamā medicīniskā palīdzība, lai pārbaudītu puisīša veselības stāvokli. Mediķi, pārbaudot bērna veselību, konstatēja, ka hospitalizācija nav nepieciešama, un bērns tika nodots mātei.

Šī ģimene iepriekš policijas redzeslokā nav nonākusi, tomēr par notikušo tika paziņots sociālajam dienestam un bāriņtiesai.

Tāpat 5.augustā Valsts policijas Rīgas Ķengaraga iecirkņa policisti saņēma izsaukumu no aculieciniekiem, kuri ziņoja, par kādu pāri, kuri atrodas stiprā alkohola reibumā un pie viņiem atrodas bērns. Ierodoties notikuma vietā Pļavniekos, likumsargi pamanīja norādītās personas. Sākot sarunu ar abām personām, no viņiem bija jūtama stipra alkohola smaka. Abas personas runāja ļoti nesaprotami, tomēr likumsargi noskaidroja ka šīs personas ir bērniņa vecāki.

Uz notikuma vietu tika izsaukts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, kas konstatēja, ka trīs gadus vecajam bērnam hospitalizācija nav nepieciešama.

1986.gadā dzimusī sieviete un 1985.gadā dzimušais vīrietis tika nogādāti Ķengaraga iecirknī. Policisti noskaidroja, ka bērna māte ir 3,5 promiļu reibumā, bet bērna tēvs atteicās veikt ekspertīzi.

Trīs gadus vecā meitenīte tika nodota vecmāmiņai.

Arī par šo gadījumu tika ziņots atbildīgajām iestādēm.

Saistībā ar abiem notikumiem Valsts policija ir sākusi administratīvās lietvedības par bērnu aprūpes pienākumu nepildīšanu un par alkoholisko dzērienu vai citu apreibinošo vielu lietošanu sabiedriskās vietās un atrašanos sabiedriskās vietās reibuma stāvoklī.

Policija izsaka pateicību šo abu gadījumu aculieciniekiem, kuri nepalika vienaldzīgi un par notiekošo ziņoja likumsargiem. Tāpat likumsargi aicina iedzīvotājus arī turpmāk ziņot policijai un neklusēt par ģimenēm, kurās tiek apdraudēta bērnu drošība un pārmērīgi lietotas apreibinošās vielas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu