Muita novērš cigarešu kontrabandu no Baltkrievijas un Krievijas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: VID

Pagājušajā nedēļas nogalē, veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas robežas ar Krieviju un Baltkrieviju, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas novērsa 107 640 kontrabandas cigarešu ievešanu, informēja VID.

Cigaretes bija noslēptas kravas vilcienos un vieglajā automobilī izveidotā dubultgrīdā.

Šā gada 5.augustā Grebņevas muitas kontroles punktā, veicot kādas no Krievijas iebraukušas vieglās automašīnas «Peugeot 807» skenēšanu un padziļināto kontroli, VID muitas amatpersonas atklāja, ka transportlīdzeklim ir veikta ražotāja oriģinālo konstrukciju pārbūve - izveidota dubultgrīda. Slēptuvē atradās «Premjer» markas cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes markām. Kontroles rezultātā tika izņemti 38 400 cigarešu. Par konstatēto noziedzīgo nodarījumu saskaņā ar Krimināllikumu šī gada 6.augustā tika uzsākts kriminālprocess, kura ietvaros tika aizturēta viena persona.

Šī gada 5.augustā Indras muitas kontroles punktā no Baltkrievijas iebrauca kravas vilciens. Veicot vilciena skenēšanas attēlu pārbaudi un fizisko kontroli, VID un Valsts robežsardzes amatpersonas konstatēja vagona konstrukcijām piestiprinātus iepakojumus ar cigaretēm. Kontroles gaitā tika izņemtas 9240 «NZ Gold» markas cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Savukārt šī gada 3.augustā Indras muitas kontroles punktā, veicot no Baltkrievijas iebraukuša kravas vilciena sastāva padziļinātu fizisko kontroli, muitas amatpersonas atklāja, ka akmeņogļu kravā ir ieraktas sešas ar melnu polietilēna plēvi pārvilktas kartona kastes. Atverot iepakojumus, tajos konstatēti 60 000 «Premjer» markas cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Par konstatētajiem muitas noteikumu pārkāpumiem saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu uzsāktas lietvedības administratīvo pārkāpumu lietās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu