Organizētās noziedzības dēļ Vācija pērn zaudējusi miljardu eiro

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Organizētā noziedzība pagājušajā gadā radījusi Vācijai miljardu eiro lielus zaudējumus, liecina Federālās kriminālpolicijas (BKA) publiskotais ziņojums. Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, kad tika novērota zaudējumu samazināšanās, 2016.gadā konstatēts ievērojams pieaugums - organizētās noziedzības radītie zaudējumi pieauguši apmēram 2,3 reizes.

Vislielākos zaudējumus - 684 miljonus eiro - radījuši finansiāli motivēti nevardarbīgi noziegumi, ko pastrādājuši uzņēmēji vai valsts amatpersonas.

Aptuveni 296 miljonus eiro lieli zaudējumi valstij radušies no krāpšanās ar nodokļiem ārzonas kompānijās.

BKA 2016.gadā sākusi 563 izmeklēšanas, kas ir par trim mazāk nekā 2015.gadā. Vairāk nekā trešdaļa bandu pastrādājušas noziegumus, kas saistīti ar narkotikām.

No 8655 aizdomās turētajām personām trešdaļa ir Vācijas pilsoņi.

Izmeklētāji norāda, ka noziegumi tiek pastrādāti arvien profesionālāk, un arvien biežāk bandas no ārvalstīm dodas pastrādāt noziegumu uz Vāciju un pēc tam atgriežas savā valstī. Noziedznieki arvien biežāk paļaujas uz šifrētu komunikāciju un interneta piedāvātajām iespējām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu