«Es tikai nedaudz iedzēru»: Iļģuciemā māte 4,51 promiles reibumā uzgāžas četrgadīgajai meitai (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Iļģuciemā kāda māte māte 4,51 promiles reibumā paklupusi un uzgāzusis virsū savai četrus gadus vecajai meitai, portālu TVNET inoformēja Rīgas pašvaldības policijā.

Otrdien, 8.augustā, pulksten 13.35 Rīgas pašvaldības policijas Kurzemes pārvaldes darbinieki devās uz izsaukumu Iļģuciemā, kur kaimiņi pa ceturtā stāva logu ārā metuši bērnu rotaļlietas. Ziņotāji ievērojuši, ka pie logiem atrodas arī pirmsskolas vecuma bērni bez pieaugušo uzraudzības.

Ierodoties notikuma vietā, dzīvokļa durvis atvēra manāmi iereibis vīrietis. Mājoklī pamanīti aptuveni septiņi pieaugušie alkohola reibumā. Apkārt viņiem skraidīja divi mazi bērni – četrus gadus veca meitenīte un trīs gadus vecs puisēns. Dzīvoklis bija tīrs un kārtīgs, tomēr visapkārt valdīja spēcīga alkohola un cigarešu smaka.

Viena no iereibušajām mātēm pienāca pie policistiem un skaidroja, ka notikuma dienā esot pavisam nedaudz lietojusi alkoholu un pilnībā spējot parūpēties par savu meitu. Dažas minūtes vēlāk sieviete devās uz blakus istabu un, nespējot alkohola skurbulī nostāvēt kājās, paklupa un uzkrita virsū bērnam. Meitenīte pret mātes ķermeni un gaiteņa sienu sasita galvu. Izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki, lai apskata abus mazgadīgos bērnus.

Ņemot vērā iereibušo cilvēku skaitu, izsaukta vēl viena policijas ekipāža. Pēc neilga laika notikuma vietā ieradās mediķi, kuri konstatēja, ka savainotajai meitenītei hospitalizācija nav nepieciešama, savukārt, apskatot puisēnu, nolemts viņu nogādāt slimnīcā plašākiem izmeklējumiem.

Bērnu mātei, kura uzkrita virsū savai atvasei, veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā. Testa laikā atklājās, ka viņa ir 4,51 promiles reibumā. Tāpat veikta arī alkohola koncentrācijas pārbaude puisēna mātei. Policisti noskaidroja, ka otra sieviete ir 3,70 promiļu reibumā.

Policisti telefoniski sazinājās ar abu bērnu vecvecākiem, kuri piekrita uzņemties rūpes par mazbērniem. Bērnu tēvi notikuma vietā netika konstatēti. Viena no vecmāmiņām nekavējoties ieradās notikuma vietā. Sirmās kundzes uzraudzībā nodota četrus gadus vecā meitenīte. Savukārt puisēnam pēc medicīniskās palīdzības pakaļ ieradās vectēvs. Noformēti lēmumi par bērnu nogādāšanu drošā vidē.

Lietas materiāli saistībā ar bērnu tiesību pārkāpumiem nosūtīti RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbiniekiem izvērtēšanai.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu