Policijai Krāslavas novadā pamatīgs ķēriens (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Krists Spruksts / LETA

Valsts policijas (VP) darbinieki šodien Krāslavas novadā Daugavas krastā izņēmuši 135 000 cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes markām, informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

Aizdomās par saistību ar nelikumīgu tabakas izstrādājumu apriti policijas darbinieki arī aizturējuši kādu 1983.gadā dzimušu vietējo iedzīvotāju, kurš jau agrāk nonāca policijas redzeslokā.

Policijas darbinieki saņēma informāciju, ka Krāslavas novada Piedrujas pagastā, iespējams, tiek veiktas darbības, kas ir saistītas ar nelikumīgu tabakas izstrādājumu uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju. Lai pārbaudītu šo informāciju, likumsargi ieradās notikuma vietā, kur pamanīja vīrieti, kurš no Daugavas krasta uz ceļa malu nesa melnos polietilēna maisos iepakotas kastes. Apskatot to saturu, tika konstatēts liels daudzums nelikumīgu tabakas izstrādājumu. Kopumā izņemtas deviņas kastes ar kopumā 135 000 cigarešu.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221.panta 3.daļas - par tabakas izstrādājumu bez Latvijas Republikas akcīzes nodokļu markām nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju, ja to izdarījusi organizēta grupa vai tas izdarīts lielā apmērā.

Par šādu noziedzīgu nodarījumu vainīgajām personām ir paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbi, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu