Aiztur meklēšanā izsludināti vīrieti, kurš uzmācies vairākām kapu apmeklētājām

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rīgas Pašvaldības policija

5.augusta pēcpusdienā Rīgas pašvaldības policijas Ziemeļu pārvaldes darbinieki saņēma informāciju, ka Jaunciema kapos kāds tumšās drēbēs tērpts vīrietis uzmācies vairākām kapu apmeklētājām. Uz notikuma vietu nosūtīta tuvākā policijas ekipāža.

Ierodoties notikuma vietā, vairākas satrauktas kundzes pastāstīja, ka uzmācīgais vīrietis sākotnēji lietojis alkoholu un apsaukājis apkārtējos, bet pēc tam saticis kādu sievieti un devies meža virzienā. Kundzes bija sašutušas par šādu uzvedību kapos.

Apskatot norādīto teritoriju, pamanītas aprakstam atbilstošas personas, kas bija nogūlušās meža ieplakā.

Policisti aicināja izskaidrot notikušā apstākļus. Vīrietis kategoriski noliedza, ka uzmācies kapu apmeklētājām. Sarunas laikā gan no vīrieša, gan no viņa pavadones sajusta spēcīga alkoholam raksturīgā smaka. Pāris visas sarunas laikā uzvedās bravūrīgi, lamājās ar cieņu aizskarošiem vārdiem un draudēja likumsargiem ar nepatikšanām darba vietā.

Pieņemts lēmums pāri aizturēt, taču vīrietis, protestējot pret notiekošo, atteicās doties uz operatīvo transportlīdzekli. Policistiem nācās saslēgt viņu rokudzelžos. Iereibusī sieviete, ieraugot drauga uzstājīgo pretošanos, arī mēģināja pamest notikuma vietu. Arī sievieti policistiem nācās saslēgt rokudželžos.

Pārbaudot abu aizturēto personu datus, konstatēts, ka uzmācīgais kungs ir izsludināts meklēšanā. Pēc brīža sieviete nomierinājās un viņai rokudzelži tika noņemti.

Meklēšanā izsludinātais vīrietis nodots Valsts policijas darbiniekiem, savukārt sieviete nogādāta dežūrdaļā. Pārkāpējai veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā. Testa laikā noskaidrots, ka viņa ir 3,98 promiļu reibumā, pēc kā sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par atrašanos alkohola reibumā cieņu aizskarošā stāvoklī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu