Lietuvā likvidēts starptautisks cilvēktirdzniecības grupējums

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lietuvas robežsargi un viņu ārvalstu kolēģi likvidējuši starptautisku cilvēktirdzniecības grupējumu, kura mērķis bijis nogādāt no Lietuvas vergu darbam Lielbritānijā Ukrainas pilsoņus, ceturtdien pavēstīja robežsardzes amatpersonas.

Robežsardzes un krasta apsardzes pārstāvji pirmdienas vakarā Šauļu un Mažeiķu rajonos aizturējuši trīs Lietuvas pilsoņus un vienu Ukrainas pilsoni.

Ukrainas pilsonis bijis galvenais cilvēktirdzniecības organizētājs. Aizturētie Lietuvas pilsoņi palīdzējuši Ukrainas pilsonim nogādāt cilvēkus ārzemēs. Aizturētie ir 41 līdz 50 gadus veci.

Pārmeklējot aizdomās turēto mājas Šauļu un Mažeiķu rajonos, atrasti deviņi Ukrainas pilsoņi.

Grupējums plānojis Ukrainas pilsoņus nelikumīgi transportēt uz ārzemēm, kur viņiem verdzībai pielīdzināmos apstākļos būtu jāstrādā fizisks darbs, uzskata robežsardze.

Veicot pārmeklēšanu Ukrainā, uzieti nelegāli šaujamieroči un viltoti dokumenti, kurus bijis domāts izmantot, lai nogādātu cilvēkus ārzemēs, apliecināja Ukrainas amatpersonas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu