Pensijā aizgājušā ģenerāļa Marķitāna ātruma pārkāpumā lietā figurē četri policisti (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Kriminālprocesā par iespējamo bezdarbību saistībā ar izdienas pensijā aizgājušā Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieka Guntara Marķitāna ātruma pārsniegšanu figurē četri policisti.

Iekšējās drošības biroja (IDB) preses pārstāve Diāna Petersa aģentūrai LETA apliecināja, ka četrām VP amatpersonām piemērots statuss - personas, pret kurām sākts kriminālprocess.

Plašāku informāciju IDB šobrīd nesniedz.

Saskaņā ar likumu, ja sāktā kriminālprocesā iegūtas ziņas, ka, iespējams, konkrēta persona izdarījusi izmeklējamo noziedzīgo nodarījumu, tā iegūst tādas personas statusu, pret kuru sākts kriminālprocess.

Nākamais jau daudz nopietnāks statuss ir aizdomās turētais.

LETA jau ziņoja, ka aprīļa sākumā VP tika pabeigta dienesta pārbaude saistībā ar TV3 raidījumā «Nekā personīga» parādīto sižetu par to, ka janvārī Marķitāns ar dienesta auto pārkāpis atļauto braukšanas ātrumu, taču pie atbildības nav saukts un policijas darbiniekiem paziņojis, ka šādā veidā esot veicis norīkojuma pārbaudi.

Pārbaudē konstatēts, ka Marķitānam kā reģiona pārvaldes priekšniekam bija tiesības veikt norīkojuma pārbaudi un šādas pārbaudes veikšana viņam nebija jāsaskaņo ar augstāku amatpersonu. VP gan atzina, ka pārbaude nav veikta korekti, jo amatpersonai ir aizliegts inscenēt likumpārkāpumus, kas var izraisīt nelaimes gadījumus, turklāt par veiktās pārbaudes rezultātiem jāiesniedz ziņojums augstākai amatpersonai, kas konkrētajā situācijā nav izdarīts.

Ņemot vērā, ka Marķitāns atvaļinājās no dienesta, VP nebija pamata lemt jautājumu par amatpersonas disciplinārsodīšanu.

Policijas darbinieku, kas apturējuši Marķitānu, rīcībā VP disciplinārpārkāpumus nekonstatēja.

Vēlāk Marķitānam par ātruma pārsniegšanu piemērots 80 eiro liels naudas sods.

Marķitāns iepriekš aģentūrai LETA skaidroja, ka veicot pārbaudi par ceļu policistu darbu viņš rīkojies atbilstoši iekšējam normatīvajam regulējumam un savām pilnvarām, tomēr «vienīgais mīnuss ir tas, ka pie šādiem apstākļiem tika pārkāpts atļautais braukšanas ātrums.»

IDB paziņoja, ka birojā saistībā ar iepriekšminēto notikumu ir sākts kriminālprocess par valsts amatpersonas bezdarbību.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu