Balvos par viltus paziņojumu par veikalā ievietotu spridzekli aizturēts vīrietis

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Aizdomās par viltus paziņojumu par veikalā Balvos ievietotu spridzekli policijas darbinieki aizturējuši kādu 1988.gadā dzimušu vīrieti, informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

VP Latgales reģiona pārvaldes darbinieki augusta sākumā saņēma informāciju, ka kādu iedzīvotājs ir piezvanījis un paziņojis, ka Balvu tirdzniecības objektā ir ievietots spridzeklis. Pēc informācijas saņemšanas, Balvu iecirkņa likumsargi ieradās notikuma vietā un kopā ar Valsts robežsardzes Viļakas pārvaldes robežsargiem veica ēkas pārbaudi. Tās gaitā nekādi sprādzienbīstami priekšmeti ēkā netika atrasti.

Zvanītāja meklēšanas pasākumu gaitā policisti operatīvi noskaidroja iespējamā vainīgā personību un nākamajā dienā aizdomās turamo 1988.gadā dzimušo vīrieti aizturēja.

Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, minētajam vīrietim pirms notikuma ir bijis konflikts ar kāda veikala darbiniekiem. Viņš bija saņēmis aizrādījumu par skaļu mūzikas klausīšanos veikala telpās, savukārt nākamajā dienā nolēmis ziņot par veikalā it kā ievietotu spridzekļi.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess, izmeklēšana turpinās.

Viltus paziņojums par spridzekļiem ir krimināli sodāms likuma pārkāpums, par kuru vainīgajai personai paredzēts sods ar brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem.

Tapāt likumpārkāpējam nāksies kompensēt ar operatīvo dienestu viltus izsaukumu saistītos izdevumus, kā arī segt uzņēmumam radītos zaudējumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu