Iereibis jaunietis Mežaparkā mēģina satvert policista dienesta ieroci

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Iereibis pusaudzis 10.augusta vakarā Mežaparkā mēģinājis satvert policista dienesta ieroci,informēja Rīgas pašvaldības policijas (RPP) pārstāve Lāsma Zemene.

10.augusta vakarā RPP saņēma izsaukumu par trīs nepilngadīgām personām, kuras ar viskija pudeli rokās, esot devušās Mežaparka virzienā.

Ierodoties notikuma vietā policisti pamanīja divus streipuļojošus jauniešus, netālu pamanīts arī trešais, kurš metās bēgt. Viens no policistiem palika notikuma vietā, bet otrs devās pakaļ bēgošajam jaunietim.

Pie palikušajiem pusaudžiem atrasta pusizdzerta viskija «Jim Beam» pudele, kaut gan jaunieši aktīvi noliedza, ka būtu lietojuši alkoholiskus dzērienus.

Uz notikuma vietu izsaukta vēl viena policijas ekipāža, lai palīdzētu atrast trešo jaunieti un abi uz vietas palikušie jaunieši atdalīti viens no otra. Taču sarunas laikā ar policiju vecākais no viņiem centās satvert policista dienesta ieroci, lamājās ar nepiedienīgiem vārdiem un atteicās nosaukt savus personas datus. Policisti ievietoja agresīvo pusaudzi aizturēšanas telpā, taču viņš sāka spārdīt durvju režģi, tādēļ policistiem nācās uzlikt roku dzelžus.

Tikmēr jaunākais no zēniem uzdevās par citu personu un apgalvoju, ka nepilngadīgs alkoholu nelietojot, taču redzot sava drauga bēgšanas mēģinājumu arī pats nolēma mēģināt bēgt, taču ar garāmgājēju palīdzību tika ātri vien noķerts.

Vecākā jaunieša izelpā tika konstatētas 1,07 promiles, taču jaunākā 2,05 promiles.

Saistībā ar notikušo uzsāktas administratīvā pārkāpuma lietas. Abi pārkāpēji nodoti Valsts policijas Nepilngadīgo prevencijas nodaļas darbiniekiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu