Policija Rīgā aiztur agresīvu tramvaja pasažieri, kurš centies uzbrukt vadītājam un ar nazi ievainojis pasažieri (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Pirmdien, 14.augustā policija aizturēja agresīvu tramvaja pasažieri, kurš centās uzbrukt 1.maršuta tramvaja vadītājam un ar nazi savainoja kādu pasažieri, informēja Valsts policijā.

Uzbrucējs tramvajā uzvedies skaļi un agresīvi, tādēļ tramvaja vadītājs lūdzis, lai viņš izkāpj no tramvaja, kas vēl vairāk saniknojis vīrieti. Strīdā iesaistījies jaunietis, kurš centies aizstāvēt vadītāju, taču agresīvā persona izvilkusi nazi un iegriezusi ar to drosmīgajam jaunietim galvā.

Pēc nozieguma agresīvais vīrietis meties laukā pa durvīm, taču iedzīvotāji viņu aizturējuši, līdz notikuma vietā ieradās Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests un Valsts policijas Rīgas Brasas iecirkņa policisti.

Policija piebilst, ka aizdomās turētais 1993.gadā dzimušais vīrietis izrādīja agresiju arī pret mediķiem, lamājoties un draudot izrēķināties. Policisti viņu aizturēja un nogādāja iecirknī.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 231.panta otrās daļas - par huligānismu, ja tas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods. Tāpat saistībā ar huligāniskajām darbībām pret medicīnas personālu pret vīrieti uzsākta administratīvā lietvedība.

Aizturētajam ir piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Policija izsaka pateicību drosmīgajam jaunietim, kurš, riskējot ar savu dzīvību un veselību, aizstāvēja tramvaja vadītāju, tāpat pasakās iedzīvotājiem, kuri aizturēja vīrieti līdz policistu ierašanās brīdim.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu