Jandāliņš Vecrīgā: neadekvāts kafejnīcas apmeklētājs lauž mēbeles un pieķēza telpas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rīgas Pašvaldības policija

20.augustā neilgi pēc pulksten 5.00 Rīgas pašvaldības policijas Centra pārvaldes darbinieki, patrulējot vecpilsētā, pamanīja, ka pie kādas kafejnīcas ieejas vairākas personas savstarpēji konfliktē. Policisti nolēma apstāties un pārliecināties, vai ir nepieciešama likumsargu iejaukšanās.

Apkārt kādam manāmi iereibušam vīrietim bija sapulcējušies vairāki cilvēki, kuri grūstījās un bļaustījās. Lūgts visiem nomierināties un izskaidrot konflikta iemeslu. Kafejnīcas īpašnieks paskaidroja, ka viens no klientiem traucējis apkārtējiem un pat pēc vairākkārtējiem aizrādījumiem lamājies un demonstratīvi pieķēzījis kafejnīcas telpas. Tāpat agresīvi noskaņotais klients salauzis krēslu. Kafejnīcas īpašnieks izteica vēlmi par notikušo rakstīt iesniegumu.

Pārrunu laikā nepārtraukti iejaucās arī pats vaininieks, kurš izkliedza dažādus lamuvārdus un izteica neapmierinātību par izraidīšanu no kafejnīcas. Vīrietim vairākkārt aizrādīts par neadekvāto uzvedību, taču viņš nespēja nomierināties un atkārtoti mēģināja iekļūt izklaides vietā. Pārkāpējam līdzās bija arī vairāki draugi, kuri traucēja policistiem pildīt darba pienākumus. Pieņemts lēmums pārmēru iereibušo klientu aizturēt un nogādāt dežūrdaļā lietvedības nodrošināšanai.

Pārkāpējs kategoriski atteicās doties uz dežūrdaļu un mēģināja pamest notikuma vietu. Policistiem nācās lietot fizisku spēku, lai aizturēto aizvestu līdz operatīvajam transportlīdzeklim.

Aizturēšanas laikā viens no vīrieša draugiem, kurš nepārtraukti traucēja policistiem aizturēto ievietot aizturēšanas nodalījumā, satvēra policistu no mugurpuses aiz bruņu vestes un nogāza zemē. Pret uzbrucēju lietota piparu gāze. Pieņemts lēmums arī otru vīrieti aizturēt saistībā ar ļaunprātīgu nepakļaušanos policijas darbinieka likumīgajām prasībām. Tomēr mirkli vēlāk abiem izdevās izrauties no policistu tvēriena un viņi metās bēgt. Vairākus metrus tālāk ar garāmgājēju palīdzību abi kungi aizturēti. Aizturēšanas laikā atkārtoti lietota piparu gāze.

Uz notikuma vietu izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki, kuri sniedza medicīnisko palīdzību abiem pārkāpējiem.

Pēc brīža notikuma vietā ieradās vēl viena policijas ekipāža un abi iereibušie vīrieši nogādāti Valsts policijā, kur pret vienu no personām sākta administratīvā pārkāpuma lietvedība par nepakļaušanos policistu darbinieku likumīgajām prasībām.

Savukārt otrs, kurš neadekvāti uzvedās kafejnīcā, nogādāts Rīgas pašvaldības policijas dežūrdaļā, kur veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā. Testa laikā konstatēts, ka pārkāpējs ir 1,98 promiļu reibumā. Sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par sīko huligānismu un piespriests naudas sods 280 eiro apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu