Krievijas agresijā Ukrainā iesaistītais daugavpilietis pieķerts ar narkotikām (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Policija vakar par aptuveni grama marihuānas glabāšanu aizturējusi daugavpilieti Artjomu Skripņiku, kurš apsūdzēts par prettiesisku piedalīšanos bruņotā konfliktā Austrumukrainā.

Neminot personas vārdu Valsts policijas (VP) preses pārstāve Gita Gžibovska apstiprināja, ka pašvaldības policija Rīgas centrā uz ielas aizturēja 1990.gadā dzimušu vīrieti ar aptuveni gramu izžāvētu augu vielu, kas līdzinājās marihuānai.

Vīrietis vēl atrodas izolatorā un policijā sākotnēji tika sākts kriminālprocess par narkotiku glabāšanu, taču jau vēlāk saņemtā ekspertīze apliecinājusi, ka izņemtā viela ir mazāk nekā grams marihuānas, kas ļauj aizturēto sodīti tikai administratīvi.

Savukārt pie kriminālatbildības aizturētais tiktu saukts, ja viņam tiktu atrasts viens grams marihuānas, skaidroja VP. Administratīvo pārkāpumu kodekss par narkotisko vielu neatļautu iegādāšanos vai glabāšanu nelielā apmērā paredz brīdinājumu vai naudas sodu līdz 280 eiro.

Jau ziņots, ka tiesa 4.augustā Latvijas nepilsoni Skripņiku par dalību konfliktā Ukrainā attaisnoja. Viņam kā drošības līdzeklis bija piemērots apcietinājums, taču līdz ar attaisnojošu spriedumu viņš tiek atbrīvots. Lietu skata slēgtās tiesas sēdēs, taču šodien tiesas sēde notika videokonferences režīmā. Skripņiks sev pozitīvo pavērsienu sagaidīja, būdams cietumā.

Ja prokuratūra izlems iesniegt protestu, tad lietu apelācijas kārtībā skatīs Rīgas apgabaltiesa.

Skripņiks pirmstiesas izmeklēšanā Drošības policijai (DP) sniegtajās liecībās atzinis noziedzīgas darbības, turklāt arī cilvēku slepkavošanu uz vietas.

Vēlāk tiesai viņš apgalvoja, ka Austrumukrainā veicis humanitāro darbību, savukārt pirmstiesas izmeklēšanā sniegtajās liecībās pats sevi apmelojis. Viņš norādīja, ka tā esot noticis viņa nopratināšanas laikā ar DP izmeklētājiem, jo viņš bija zem psiholoģiska spiediena.

Prokuratūra uzskata, ka Skripņiks iesaistījies noziedzīgā organizācijā Austrumukrainā un tur viņš nedevās kā privātpersona, bet veica darbības, lai grautu valsts teritoriālo vienotību.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu