Rīgas centrā notver laupītājus (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

29.augustā ap pulksten 19.00 Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Latgales iecirknī tika saņemta informācija par divu vīriešu aplaupīšanas gadījumu A.Čaka ielā. Par noziegumu ziņoja paši cietušie.

Reaģējot uz saņemto informāciju, policisti nekavējoties devās apskatīt notikuma vietai tuvumā esošo teritoriju, kur arī uz karstām pēdām aizdomās turētie tika notverti.

Rīgas Latgales iecirkņa policisti noskaidroja, ka abi cietušie vīrieši, kuri dzimuši 1980. un 1961. gadā, devušies no darba mājās, kad pie viņiem piegājis nepilngadīgu jauniešu bariņš un prasījuši cigaretes. Abi vīrieši jauniešiem atteikuši, kā rezultātā radies konflikts. Tā laikā pie cietušajiem pieskrējuši divi vīrieši, kuri izrāva no viņu rokām somu un mobilo telefonu un aizskrēja prom.

Par šā nozieguma izdarīšanu likumsargi aizturēja 1993. un 1997. gadā dzimušus jauniešus. Jaunākais no viņiem jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā par zādzībām.

Policisti no aizturētajiem vīriešiem atguva tikai mobilo telefonu, taču soma diemžēl netika atrasta.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta otrās daļas - par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Ņemot vērā, ka 1997.gadā dzimušais jaunietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā, tika lemts par viņa apcietināšanu, savukārt viņa 1993.gadā dzimušajam līdzdalībniekam piemērots drošības līdzeklis policijas uzraudzība.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu