Tiesu izpildītājs brutāli izmet no mājas pensionāri: Rasnačs lūdz paskaidrojumus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc tieslietu ministra Dzintara Rasnača (VL-TB/LNNK) rosinājuma Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padome ir pieprasījusi skaidrojumu par tiesu izpildītāja rīcību, veicot īpašuma atbrīvošanu 7.septembrī Imantā, liecina Tieslietu ministrijas (TM) mājaslapā pieejamā informācija.

Saņemtā informācija arī tiks iesniegta izvērtēšanai TM.

Skaidrojumi lūgti saistībā ar sabiedrībā skaļu rezonansi izraisījušu gadījumu, kad 83 gadus veca pensionāre, kura tiesiskā ceļā zaudēja savu iepriekš ieķīlāto māju, tika lūgta atbrīvot īpašumu. Pati kundze gan apgalvo, ka šādu ķīlas līgumu nav slēgusi, taču tiesas lēmumā ir atzīmēts, ka ekspertīze atzinusi, ka paraksts uz ķīlas līguma pieder pašai kundzei.

TM sadarbībā ar Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomi plāno sagatavot skaidrojumu iedzīvotājiem par regulējumu, tiesībām un pienākumiem, kā arī praksi, kad uz spēkā esoša tiesas nolēmuma pamata notiek likumā noteiktā ievešana valdījumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu