Par cigarešu kontrabandu personu grupā aizturēti pieci vīrieši

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: VID

Valsts robežsardzes amatpersonas 9.septembrī, Daugavpils novadā par cigarešu kontrabandu aizturēja piecu personu grupu, tajā skaitā vīrieti, kurš jau pieķerts jau atkārtoti, informēja Valsts robežsardzes pārstāve Kristīne Pētersone.

Naktī no piektdienas uz sestdienu, pārbaudot operatīvo informāciju, Tabores pagastā robežsargi apturēja automašīnu «Toyota Corolla», kurā pārvietojās pieci Latvijas pilsoņi. Atpazīstot automašīnas vadītāju, robežsargi lūdza viņam uzrādīt dokumentus, taču vīrietis ignorēja robežsargu prasības un aizbrauca no notikuma vietas. Robežsargi uzsāka vajāšanu un drīz vien konstatēja, ka 1998.gadā dzimušā vīrieša vadītā automašīna ir iekļuvusi ceļu satiksmes negadījumā.

Netālu no automašīnas tika konstatēts melnā polietilēna plēvē ietīts iepakojums, turklāt notikuma vietā aizturētais automašīnas vadītājs atzinās, ka kontrabandas cigaretes atrodas arī transportlīdzekļa bagāžas nodalījumā.

Iesaistot kinologu ar dienesta suni, robežsargi turpināja aizturētā vīrieša līdzdalībnieku meklēšanas un vajāšanas pasākumus, kā rezultātā Tabores pagastā kādā vasarnīcu kooperatīvā visi četri aizbēgušie likumpārkāpēji - 1995., divi 1996. un 1998.gadā dzimušie vīrieši tika notverti.

Kopumā robežsargi izņēma 30 000 cigaretes «Premjer» ar Baltkrievijas akcīzes markām aptuveni 4 800 eiro vērtībā.

Pētersone piebilst, ka 1998.gadā dzimušais vīrietis - automašīnas vadītājs, kā arī viņa līdzdalībnieki vairākkārtīgi pieķerti atrodamies pierobežas joslā bez speciālajām caurlaidēm, turklāt saistībā ar cigarešu kontrabandu vīrietis likumsargu redzes lokā nonācis jau trešo reizi, proti, 2015. gadā cigarešu kontrabandā viņu pieķēra Valsts ieņēmumu dienesta muitas amatpersonas, savukārt pavisam nesen, 28.augustā, vīrieti aizturēja robežsargi Demenes pagastā un pret viņu un vēl diviem līdzdalībniekiem par kontrabandu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās uzsāka kriminālprocesu.

Šoreiz automašīnas vadītājam par ļaunprātīgu nepakļaušanos robežsargu likumīgajām prasībām pēc sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols, kas pēc piekritības nosūtīts Daugavpils tiesai, savukārt pret visiem pieciem Latvijas pilsoņiem par cigarešu kontrabandu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās uzsākts kriminālprocess.

Likumpārkāpēji, krimināllietas materiāli un lietiskie pierādījumi tālāko procesuālo darbību veikšanai nodoti Valsts ieņēmumu dienesta Muitas policijas pārvaldes amatpersonām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu