Anglijā atrasti vairāki modernās verdzības upuri no Latvijas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Šodien, 12. septembrī, Anglijas pilsētā Dērbijā policijas operācijas laikā atrasti desmit modernās verdzības upuri, kā arī seši cilvēki arestēti aizdomās par cilvēku tirdzniecību, teikts vietējās policijas mājaslapā.

Operācijas laikā pārmeklētas vairākas mājas. Trīs 32, 41 un 53 gadus veci vīrieši un trīs 31, 35 un 54 gadus vecas sievietes aizturētais aizdomās par cilvēku tirdzniecību. Iespējamie modernās verdzības upuri esot no Latvijas.

Policijai ir pamats uzskatīt, ka vīrieši no Latvijas strādājuši par ļoti mazu atalgojumu un nav varējuši piekļūt savam bankas kontam.

Anglijas varasiestādes norādījuši, ka sadarbojas ar Latvijas varasiestādēm saistībā ar šo gadījumu.

Anglijas policija apsūdzības par cilvēku tirdzniecību un moderno vergturību uztver ļoti nopietni. Cilvēkiem Lielbritānijā tiek solīts labi apmaksāts darbs un labāka dzīve.

Taču nereti šie cilvēki tiek izmantoti un piespiesti strādāt par ļoti zemu atalgojumu vai pat par velti un bez atbilstošas dokumentācijas, tādējādi apgrūtinot iespēju upuriem doties prom.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu