Pārdaugavā pēc aizturēšanas agresīvi noskaņots narkomāns sabojā policijas automašīnu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Rīgā, Pārdaugavā pēc aizturēšanas kāds agresīvi noskaņots narkomāns sabojājis policijas automašīnu, informēja Rīgas pašvaldības policija.

Vakar policija devās uz izsaukumu Torņakalnā, kur kādā pārtikas veikalā agresīvi noskaņots vīrietis pēc neveiksmīga zādzības mēģinājuma sagāza plauktus un aizbēga.

Ierodoties notikuma vietā, pārdevēja pastāstīja, ka pārkāpēja huligāniskās darbības sākušās jau dienu iepriekš, kad viņš piegājis pie pārtikas plauktiem un aiz to novietotajām precēm paņēmis alkoholiskā dzēriena pudeli un aizbāzis aiz jakas. Pārdevēja vīrieša darbības pamanījusi un aizrādījusi, bet pārkāpējs sācis lamāties, pudeli izņēmis no jakas un metis pret plauktiem. Pēc neveiksmīgā zādzības mēģinājuma vīrietis lamājoties aizgājis.

Nākošajā dienā neadekvātais vīrietis atgriezies un ķēries klāt citām precēm. Šajā reizē vīrietis, ieraugot pārdevēju, jau pirms aizrādījumiem sācis viņu lamāt, bet redzot, ka arī šoreiz zādzība neizdosies, viņš apgāzis vienu no plauktiem un aizgājis. Notikušo pamanījis veikala īpašnieks, kurš nolēmis ziņot policijai.

Dusmu uzplūdā vīrietis tālāk devies uz blakus esošo lombardu un vairākas reizes iesitis pa logiem un durvīm. Pēc savām aktivitātēm vīrietis paņēmis velosipēdu un aizbraucis.

Policisti apsekojot apkārtni, pamanīja aprakstam atbilstošu vīrieti. Aizdomās turamais aicināts pieiet pie operatīvā transportlīdzekļa un izskaidrot notikušo. Vīrietis policistiem atbildēja ar lamu vārdiem un atteicās doties līdzi. Pielietojot fizisku spēku, agresīvais vīrietis saslēgts rokudzelžos un ievietots pagaidu aizturēšanas nodalījumā. Aizturēšanas laikā vīrietis lamājās, draudēja un gribēja policistam iespļaut sejā. Arī pagaidu aizturēšanas nodalījumā viņš nespēja nomierināties un kliedzot spārdīja durvis.

Policisti aizturēto nogādāja atpakaļ notikuma vietā, kur veikala īpašnieks vīrieti atpazina un paskaidroja, ka vēlas vērsties policijā. Tāpat veikalnieks atklāja, ka no iepriekšējiem zādzību mēģinājumiem ir saglabāti videoieraksti, kurus viņš vēlas iesniegt Valsts policijā.

Kamēr notikuma vietā tika gaidīti Valsts policijas darbinieki, aizturētais satrakojās un sāka spārdīties pagaidu aizturēšanas nodalījumā, izsitot tā lodziņu. Uzreiz pēc tam viņš paņēma stikla lauskas un draudēja nodarīt sev miesas bojājumus. Policisti lauskas atņēma un pārkāpēju nodeva Valsts policijas darbiniekiem turpmāko procesuālo darbību veikšanai.

Vēlāk noskaidrots, ka vīrietis, iespējams, ir narkotiku reibumā un jau iepriekš vairākkārt nonācis Valsts policijas redzeslokā par dažādiem pārkāpumiem un narkotiku lietošanu.

Par notikušo Valsts policijā sāktas vairākas lietvedības, tostarp kriminālprocess par tīšu mantas bojāšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu