Par seksuālu vardarbību aiztur vīrieti, kurš pieskatīja bērnus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

12.septembrī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Siguldas iecirknī tika saņemts iesniegums no kādas ģimenes, kurā pret nepilngadīgo meitu veiktas seksuāla rakstura darbības.

Vecāki likumsargiem izstāstīja, ka 9.septembra vakarā abas atvases atstājuši pieskatīt pazīstamam puisim. Puisis esot spēlējies ar deviņus gadus veco meiteni, kutinājis un sācis viņu izģērbt, veicot seksuāla rakstura darbības. Meitenīte, apzinoties situāciju, sākusi skaļi kliegt, tādējādi liekot puisim pārtraukt iesākto. Tobrīd notikuma vietā atradās arī mazās meitenītes brālis, kurš gulējis otrā istabā.

Veicot operatīvo darbu un pārbaudes, 25.septembrī Siguldas iecirkņa policisti aizturēja 1992.gadā dzimušo vīrieti, kurš iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 160.panta ceturtās daļas - par seksuāla rakstura darbību nolūkā apmierināt savu dzimumtieksmi fiziskā saskarē ar cietušā ķermeni, ja tas izdarīts ar personu, kura nav sasniegusi sešpadsmit gadu vecumu. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz pieciem gadiem.

Aizturētajam vīrietim piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu