Puika dodas meklēt māti, kura piedzērusies guļ uz ielas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Krists Spruksts / LETA

30. septembrī neilgi pēc pulksten 22.00 pie izsaukumā esošiem Rīgas pašvaldības policijas Vidzemes pārvaldes darbiniekiem piesteidzās kāda garāmgājēja. Kundze pastāstīja, ka aiz mājas stūra nokritusi sieviete un vairs nespēj piecelties kājās.

Policisti devās uz garāmgājējas norādīto vietu un pamanīja uz zemes sēdošu, netīrās drēbēs ģērbušos sievieti, no kuras bija jūtama spēcīga alkohola smaka. Savukārt uz sejas viņai pamanīti skrāpējumi un nesen gūts sasitums. Policisti palīdzēja sievietei piecelties kājās un piedāvāja izsaukt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu. Tomēr viņa paskaidroja, ka jūtas labi un mediķu palīdzība nav nepieciešama. Jautājot par alkohola lietošanu, viņa atzina, ka notikuma dienā ciemojusies pie bijušā vīra un abi lietojuši grādīgos dzērienus.

Sarunas laikā pie policistiem piesteidzās 11 gadus vecs zēns, kurš paskaidroja, ka ir iereibušās sievietes dēls. Puika pastāstīja, ka mājās gaidījis māti, taču viņa nav laikus atgriezusies, tāpēc devies viņu meklēt. Tāpat noskaidrots, ka mājvietā atrodas arī sievietes meita, kas ir pāris gadus vecāka.
Ņemot vērā, ka sieviete par bērniem nebija spējīga parūpēties, policisti sazinājās ar viņas radinieku, kurš varētu parūpēties par abiem mazgadīgajiem bērniem līdz mātes atžirgšanas brīdim. Vīrietis solīja nekavējoties ierasties mājvietā.

Tikmēr bērnu māte aizturēta un nogādāta dežūrdaļā, kur veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā. Testa laikā konstatēts, ka viņa ir 3,16 promiļu reibumā. Sievietei sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par atrašanos publiskā vietā alkohola reibumā cieņu aizskarošā stāvoklī. Likums paredz, ka par šo pārkāpumu izsaka brīdinājumu vai piespriež naudas sodu līdz 140 eiro.

Savukārt zēns nogādāts atpakaļ dzīvesvietā, kur sastapta viņa māsa. Apskatot mājvietu, konstatēti apmierinoši uzturēšanās apstākļi. Bērni līdz mātes atžirgšanas brīdim nodoti pieskatīšanai radiniekam. Bērnu pieskatītājs atzina, ka pēdējā laikā ļoti bieži uzrauga bērnus, jo māte ar savu jauno draugu pārmērīgi lietojot grādīgos dzērienus.

Lietas materiāli saistībā ar vecāku pienākumu nepildīšanu nosūtīti RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļai izvērtēšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu