Rēzeknes novadā aizturēts vīrietis, kurš ar zagtu automašīnu izraisījis ceļu satiksmes negadījumu ar cietušajiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rēzeknes novadā aizturēts vīrietis, kurš ar zagtu automašīnu izraisījis ceļu satiksmes negadījumu ar cietušajiem, informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Valsts policijas Rēzeknes iecirknī tika saņemta informācija, ka Rēzeknes novada Griškānu pagastā ir noticis ceļu satiksmes negadījums, kura rezultātā no ceļa nobraukusi automašīna un ir cietuši cilvēki.

Ierodoties notikuma vietā policijas darbinieki konstatēja, ka uz autoceļa Rēzekne - Dagda grāvī avarējusi automašīna «VW Passat». Transportlīdzekļa vadītājs notikuma vietu bija atstājis, savukārt mašīnā palikuši trīs pasažieri, divi no kuriem negadījuma rezultātā guvuši dažādas traumas. 1999.gadā dzimis jaunietis un 2003.gadā dzimusi meitene no notikuma vietas tika nogādāti medicīnas iestādē. Tās pašas dienas vakarā medicīnas iestādē pēc palīdzības vērsās arī pats transportlīdzekļa vadītājs, 1997.gadā dzimis Rēzeknes iedzīvotājs. Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess.

Izmeklēšanas gaitā noskaidrots, ka minētais transportlīdzeklis atrodas meklēšanā, jo pagājušās dienas vakarā tas tika nozagts Rēzeknē no kādas daudzdzīvokļu mājas pagalma. Uz automašīnas bija uzstādītas cita transportlīdzekļa numurzīmes un ievietots zagts akumulators. Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, iespējamā vainīgā persona ir nozagusi mašīnu, kurai nebija numurzīmju, jo tās likumīgais īpašnieks transportlīdzekli iepriekš bija noņēmis no uzskaites. Saprotot, ka automašīna bez numurzīmēm pievērsis pastiprinātu uzmanīgu, vīrietis blakus pagalmā nozadzis numurzīmes no cita transportlīdzekļa, bet, lai zagto mašīnu iedarbinātu, no vēl vienas citas automašīnas nozadzis akumulatoru un somu ar instrumentiem.

Taču tālu aizbraukt vīrietim neizdevās - Rēzeknes novada Griškānu pagastā viņš netika galā ar transportlīdzekļa vadību, ka rezultātā nobrauca no ceļa braucamās daļas un avarēja.

Par minētajiem noziedzīgiem nodarījumiem aizdomās turētajam vīrietim draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 175.panta 1. un 3.daļas, 265.panta 2.daļas un 260.panta 1.daļas.

Par svešas kustamas mantas slepenu vai atklātu nolaupīšanu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu. Par zādzību, ja tā izdarīta no transportlīdzekļa, var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu, bet par transportlīdzekļa reģistrācijas numura zīmes nolaupīšanu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Savukārt par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja cietušajam nodarīts vidēja smaguma miesas bojājums, var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu