Muitnieki kravas vilcienos atklāj 866 400 kontrabandas cigarešu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas-Baltkrievijas robežas, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas novērsa 866 400 cigarešu kontrabandu, informēja VID.

Šā gada 8.oktobrī Indras muitas kontroles punktā no Baltkrievijas iebrauca kravas vilciens, kura skenējumu attēlu analīzes rezultātā tika atklāta cigarešu kontrabanda. Pēc vilciena sastāva skenēšanas attēlu izvērtēšanas, muitas amatpersonas «hopper» tipa vagonā atklāja 16 kartona kārbas, kas bija aptītas ar celofānu. Atverot iepakojumus, tika konstatētas no muitas kontroles slēptas 160 000 «Premjer» markas cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Savukārt 7.oktobrī, veicot no Baltkrievijas iebraukuša kravas vilciena skenējumu attēlu analīzi un fizisko kontroli, Indras muitas kontroles punkta amatpersonas atklāja, ka «hopper» tipa vagonā kartona kastēs atrodas 700 000 cigarešu «Fest», «Minsk», «NZ» un «Winston» ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Tajā pašā dienā Indras muitas kontroles punktā, veicot kravas vilciena kontroli sadarbībā ar Valsts robežsardzes amatpersonām, vagona rāmju konstrukcijās tika konstatēti četri iepakojumi ar cigaretēm. Kontroles rezultātā izņemtas 6400 cigaretes «NZ» ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Par konstatētajiem muitas noteikumu pārkāpumiem saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu uzsāktas lietvedības administratīvo pārkāpumu lietās.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu