Detektīva cienīgi: Garciemā drosmīgi kaimiņi notver blakus mājas apzadzēju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Piektdien, 20. oktobrī, ap pulksten pus desmitiem vakarā Garciema iedzīvotāji izdzirdēja, ka vienā no blakus mājām ir ieslēgusies signalizācija. Nojaušot ko nelāgu, trīs drosmīgi kaimiņi, paņēmuši lukturīšus, devās aplūkot mājas apkārtni. Kā vēlāk izrādījās, kamēr saimnieki bija izbraukuši, mājā uzdarbojās garnadzis, zogot dārglietas.

Pamanījis, ka pa apkārtni staigā personas ar lukturīšiem, ļaundaris metās laukā pa durvīm un paslēpās piemājas krūmos. Taču drosmīgie kaimiņi zagli pamanīja un notvēra, kā arī izsauca Valsts policiju. Saulkrastu iecirkņa policisti aizdomās turēto aizturēja un nogādāja iecirknī.

Jāpiemin, ka aizdomās turētais sarunā ar jau minētajiem kaimiņiem bija uzdevies ar svešas personas datiem, taču policistiem viņš atklāja savu patieso identitāti. Vīrietis ir dzimis 1970. gadā un jau iepriekš sodīts par mantiskiem noziegumiem, tostarp arī par zādzībām no dzīvokļiem un privātmājām.

Pārmeklējot aizturēto, policisti pie viņa atrada daļu no privātmājā nozagtajiem juvelierizstrādājumiem. Kopējā nozagto juvelierizstrādājumu summa tiek lēsta ap 500 eiro.

Zādzību vīrietis bija īstenojis, uzlaužot pagraba durvis un tādējādi iekļūstot mājā, kas savienota ar pagrabu.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas – par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot telpā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Tiesa atteica aizdomās turētajam piemērot drošības līdzekli apcietinājumu, tāpēc viņam piemērota policijas uzraudzība.

Policija atgādina iedzīvotājiem vērtīgas lietas - tostarp naudu un dārglietas, glabāt kvalitatīvā, piestiprināmā seifā, lai tās nekļūtu par vieglu guvumu zagļiem.

Tāpat policija izsaka pateicību iedzīvotājiem, kuri, redzot noziegumu, nepalika vienaldzīgi!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu