Puikam, piedraudot ar šķērēm, atņem Helovīnā gūtos saldumus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Svinot Helovīnus, bērni pirms tam rūpīgi pārdomā savas maskas un tērpus, lai dotos pakaļ sen kārotajiem saldumiem. Apstaigājot vairākas mājas un dzīvokļus un iegūstot kārumus, bērni ar smaidu sejā dodas atpakaļ uz savu dzīvesvietu. Taču dažreiz iegūtos saldumus noskata arī citi bērni, kuri viņiem tos atņem.

Vakardien, 31.oktobrī, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Salaspils iecirknī ieradās kāda bērna māte, kura izstāstīja policistiem, ko tovakar nācies piedzīvot viņas dēlam. 11 gadus vecais puika, svinot Helovīnu, devies pie kaimiņiem, lai iegūtu dažādus kārumus. Apciemojis tuvākos iedzīvotājus, zēns priecīgi gājis uz mājām ar diviem kilogramiem saldumu.

Negaidīti pie viņa pieskrējuši divi, pēc zēna domām, nepilngadīgi jaunieši, kuri izvilkuši šķērēm līdzīgu priekšmetu un ar to piedraudējuši. Ņemot vērā, ka zēns nevēlējies atdot iegūtos kārumus, jaunieši viņu nogrūduši zemē, izrāvuši no rokām maisiņu ar saldumiem un metušies bēgt. Nobijies un noskumis puisēns devies uz mājām un par šo notikumu izstāstījis vecākiem, kuri tad arī nekavējoties vērsušies Salaspils iecirknī pēc palīdzības.

Līdzīgs gadījums vakardien noticis arī Ogrē. Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Ogres

iecirknī ar iesniegumu vērsās kāda 6. klases skolnieka māte, kura likumsargiem izstāstīja, ka viņas dēls kopā ar klasesbiedriem un diviem vecāku klašu jauniešiem devies vākt saldumus. Brīdī, kad skolēni bija ieguvuši kārumus, viens no viņiem zēnu pagrūdis, izrāvis no rokām saldumu maisiņu un smejoties aizskrējis projām.

Arī šajā gadījumā zēns nekavējoties par notikušo izstāstījis vecākiem, kuri nepilnas stundas laikā pēc incidenta vērsušies Ogres iecirknī.

Pirmajā gadījumā ir sākts kriminālprocess par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējās vienošanās. Savukārt otrajā gadījumā sākta resoriskā pārbaude.

Policija atgādina, ka kriminālatbildība un administratīvā atbildība iestājas no 14 gadu vecuma. Savukārt 14 gadus nesasniegušu personu nevar saukt ne pie administratīvās, ne kriminālatbildības, taču tik un tā šādi pārkāpumi nepaliek bez sekām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu