Aiztur krāpniekus, kuri tirgo tekstilu, bet preci nepiegādā pat slimnīcām

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Oktobrī Valsts policija aizdomās par vismaz 6550 eiro izkrāpšanu aizturēja Rīgā bāzēta tekstilizstrādājumu ražošanas uzņēmuma īpašniekus. Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka aizdomās turētie gandrīz gada garumā pieņēmuši klientu pasūtījumus un saņēmuši samaksu par pakalpojumiem, taču ļaunprātīgi nav piegādājuši preces un arī nav atdevuši klientiem naudu. Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess. Policija aicina atsaukties arī citus, kuri varētu būt cietuši no uzņēmuma darbinieku pretlikumīgās rīcības.

Laika posmā no 2016. gada nogales līdz 2017. gada septembrim Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Kurzemes iecirknī tika saņemti deviņi iesniegumi par krāpšanu interneta vidē. Proti, iedzīvotāji kāda uzņēmuma interneta mājaslapā bija pasūtījuši tekstila izstrādājumus - dvieļus, galdautus un citas preces, samaksājuši par precēm, taču nebija tās saņēmuši. Cenšoties sazināties ar uzņēmumu, uz telefona zvaniem un e-pastiem neviens nav atbildējis, līdz ar to, iedzīvotāji nav saņēmuši pasūtīto preci un arī nav atguvuši par pakalpojumu samaksāto naudu.

Policijā vērsušās gan fiziskas, gan juridiskas personas, kuras cietušas no konkrētā uzņēmuma. Starp cietušajiem ir arī viena no valsts slimnīcām. Kopējais nodarītais kaitējums tiek lēsts ap 6550 eiro.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Kurzemes iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas policisti, veicot izmeklēšanas darbības, noskaidroja, ka ar šīm krāpšanām saistīti uzņēmuma īpašnieki – 1992. gadā dzimis vīrietis un 1990. gadā dzimusi sieviete, kuri iepriekš nav sodīti. Jāpiemin, ka aizdomās turētie iepriekš, sazinoties ar potenciālajiem klientiem, bija uzdevušies par citām personām.

Noskaidrojot aizdomās turēto personu atrašanās vietu, Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Kurzemes iecirkņa policisti sadarbībā ar Zemgales reģiona pārvaldes Aizkraukles iecirkņa policistiem oktobrī viņus Aizkraukles novadā aizturēja.

Izmeklēšanas laikā policisti veica vairākas kratīšanas gan aizturēto dzīvesvietās, gan uzņēmuma telpās. To laikā policisti atsavināja datu nesējus, mobilos tālruņus un citus priekšmetus, kas kalpo kā pierādījumi.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 177. panta otrās daļas – par krāpšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

1992. gadā dzimušajam vīrietim tiesa ir piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu, savukārt 1990. gadā dzimušajai sievietei piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Policija aicina atsaukties arī citus iedzīvotājus, kuri cietuši no līdzīgām noziedzīga nodarījuma pazīmēm. Informēt policiju iespējams, zvanot uz tālruni 67070800, 110 vai vēršoties Rīgas Kurzemes policijas iecirknī Daugavgrīvas ielā 32.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu