Virsprokurors Omuls uz ielas atpazīst un aiztur policijas meklētu laupītāju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas Centra rajona prokuratūras virsprokurors Jānis Omuls Rīgā uz ielas atpazinis un aizturējis policijas meklētu laupītāju.

27.oktobrī virsprokurors ejot pa ielu, ievēroja kādu vīrieti, kuru atpazina kā personu, par kuru internetā bija ievietota informācija, ka viņu meklē policija par iespējams izdarītu laupīšanu, aģentūra LETA noskaidroja Ģenerālprokuratūrā.

Virsprokurors stādījās priekšā kā prokuratūras darbinieks un vīrietim lūdza uzrādīt personu apliecinošus dokumentus.

Vīrietis sācis uzvesties nervozi, savu vārdu nenosauca un dokumentus neuzrādīja. Ņemot vērā, ka virsprokurors personu bija panācis netālu no savas darbavietas, kur dežurē apsargi, vīrietis nogādāts prokuratūrā Dzirnavu ielā 113 un pēc tam nodots Valsts policijai.

Aizturētais iepriekš jau ir sodīts un šobrīd atzīts par aizdomās turēto vēl trīs laupīšanu un vienas zādzības izdarīšanā.

Aizdomās turētajam vīrietim piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Lai arī prokurori apsūdzētajiem uztur valsts apsūdzību viņus atšķirībā no policistiem neapmāca personu aizturēšanā. Konkrētajā gadījumā virsprokurors spēku nav lietojis un meklētais vīrietis nav bēdzis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu