Izņem vairāk nekā pusotru miljonu nelegālo cigarešu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Oktobrī Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes (VP KRP) darbinieki Kuldīgā aizturēja trīs personas, pie kurām atrada vairāk nekā pusotru miljonu nelegālo cigarešu.

VP KRP Kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības un noziegumu ekonomikas jomā apkarošanas nodaļas darbinieki kriminālprocesa ietvaros aizdomās par nelegālo cigarešu nelikumīgo apriti aizturēja trīs vīriešus, kuri dzimuši 1987., 1974. un 1945. gadā.

Izmeklēšanas gaitā tika veikta virkne kratīšanu un to rezultātā izņemtas 1 500 170 dažādu marku cigaretes ar Krievijas, Baltkrievijas akcīzes markām, kā arī bez marķējuma. Tāpat kratīšanas laikā izņemti arī divi transportlīdzekļi, kuri tika izmantoti nelegālo cigarešu pārvadāšanai.

Vienai no aizturētajām personām, kura agrāk jau bija nonākusi policijas redzeslokā, tiesa piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu. Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 221.panta 2. un 3. daļas par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās.

Par šādu pārkāpumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Izmeklēšana turpinās. Lēšams, ka nodarītā zaudējuma summa nesamaksātos nodokļos un nodevās pārsniedz 100 000 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu