Par nelikumīgu cigarešu realizāciju aiztur vairākas personas, tostarp policistu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Aizdomās par tabakas izstrādājumu nelikumīgu realizāciju lielā apmērā šā gada 28.oktobrī Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes amatpersonas Rīgas reģionā aizturēja personu grupu četru cilvēku sastāvā. Viens no aizturētajiem aizdomās turētajiem noziegumā ir kāds Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes kriminālpolicijas inspektors, kuram šobrīd piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis, tostarp arī aizliegums ieņemt amatu kriminālpolicijā.

Par minēto faktu ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221. panta trešās daļas par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja to izdarījusi organizēta grupa vai tas izdarīts lielā apmērā. Veicot kriminālprocesuālās darbības, veiktas vairākas kratīšanas, kuru laikā izņemtas kopumā 336 000 nelegālās cigaretes, tostarp ar Baltkrievijas akcīzes markām izņemtas cigaretes «Premjer», «NZ», «NZ Gold» un bez akcīzes markām cigaretes «Winston».

Nedēļas sākumā, 30.oktobrī, 1964. un 1987. gadā dzimušajiem aizturētajiem tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, savukārt 1967. un 1977. gadā dzimušajiem piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Visi aizdomās turētie, izņemot 1977. gadā dzimušo vīrieti, iepriekš jau sodīti par analoģisku noziedzīgu nodarījumu veikšanu.

Kriminālprocesā turpinās izmeklēšana, lai noskaidrotu notikušā apstākļus un noziedzīgās grupas dalībnieku lomu noziegumā. Aizturētajam Valsts policijas darbiniekam papildus noteiktajam drošības līdzeklim piemērots arī aizliegums ieņemt amatu kriminālpolicijā. Jāpiebilst, ka šādās situācijās vienmēr arī tiek sākta dienesta pārbaude, kuras ietvaros tiek noskaidrots, vai un kā persona varējusi īstenot noziedzīgās darbības, tāpat arī, kā praksē ierasts, tiek vērtēts tiešā priekšnieka kontroles mehānisms darbinieka uzraudzīšanā.

Par minēto noziedzīgo nodarījumu personas var tikt sodītas ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.
Šobrīd izmeklēšanas interesēs Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde nevar sniegt plašāku informāciju par veikto aizturēšanu un noziedzīgā nodarījuma apstākļiem.

Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis: «Ir ļoti svarīgi, lai Valsts policija kā iestāde kalpo sabiedrības interesēm un policisti godprātīgi pilda doto zvērestu, par ko arī esmu pārliecināts, ka absolūti lielākā daļa tā arī dara. Ja ir pierādījumi par policistu iesaisti noziedzīgu nodarījumu izdarīšanā, viennozīmīgi uzsveru – tādiem darbiniekiem nav vietas Valsts policijā.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu