Par zīdaiņa nonāvēšanu aiz neuzmanības aiztur māti un vīrieti

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

31. oktobrī Krāslavas iecirkņa policisti, saņēmuši informāciju no mediķiem, ieradās kādā dzīvoklī, kur konstatēja mirušu zīdaini. Notikuma vietā aizturēta zīdaiņa māte un viņai pazīstams vīrietis, kuri tobrīd atradās stiprā alkohola reibumā. Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess, un izmeklēšanas laikā tiks skaidroti precīzi notikušā apstākļi un zīdaiņa nāves cēlonis.

31. oktobrī ap pulksten 17.20 Valsts policija saņēma informāciju no Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, ka Krāslavā kādā dzīvoklī mediķi konstatējuši vienu mēnesi veca puisīša līķi.

Reaģējot uz saņemto informāciju, notikuma vietā nekavējoties ieradās Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Krāslavas iecirkņa likumsargi, kuri turpat notikuma vietā aizturēja divas aizdomās turētās personas – 1979. gadā dzimušo bērna māti un 1991. gadā dzimušu vīrieti, kurš tobrīd pie minētās sievietes viesojās.

Jāpiebilst, ka abi aizturētie atradās stiprā alkohola reibumā.

Lai noskaidrotu precīzu zīdaiņa nāves cēloni, ir nozīmētas ekspertīzes, taču pēc sākotnējās informācijas nekas neliecina, ka viņš būtu miris vardarbīgā nāvē.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 123. panta pirmās daļas - par prettiesisku nonāvēšanu aiz neuzmanības. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs.

Šobrīd turpinās izmeklēšana un izmeklēšanas interesēs plašāku informāciju Valsts policija nesniedz.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu