Rīgas pašvaldības policija kontrolpirkumos iegādājas arī seksa pakalpojumus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Lai stingrāk regulētu prostitūcijas biznesu un aizliegtu savu ķermeni pārdot prostitūtām, kas jaunākas par 25 gadiem, Latvijā top likumu grozījumi, taču eksperti diskutē ne tikai par ierobežojošajiem mehānismiem, bet arī par metodēm, kā prostitūtas tiek pieķertas, tā sestdienas vakarā ziņo Latvijas televīzijas raidījums «Panorāma».

Gan valsts, gan arī Rīgas pašvaldības policija dažkārt masāžas salonos iesūta arī savus darbiniekus. Valsts policija to sauc par speciālo izmeklēšanas eksperimentu, kas ir saskaņots ar tiesneša lēmumu, savukārt Rīgas pašvaldības policija līdzīgi rīkojas, pamatojoties tikai uz vadības rīkojumiem.

Rīgas Pašvaldības policijas pārstāvis Toms Sadovskis Latvijas televīzijai skaidro, ka visa prostitūcijas nozare ir ļoti rafinēta, tādēļ arī policijai jāizmanto dažādas metodes, lai varētu saukt personas pie atbildības un pierādītu viņu vainu.

Latvijas Televīzijas rīcībā ir vairāki ziņojumi, kurus savai vadībai rakstījuši gan Rīgas Pašvaldības policijas darbinieki, gan Valsts policijas darbinieki vai personas policijas uzdevumā. Šie «izmeklēšanas eksperimenti», ko dēvē arī par kontrolpirkumiem, ir saistīti ar seksuāla rakstura darbībām. Un ziņojumos tie detalizēti aprakstīti.

Ziņojumi apliecina, ka likumsargi nereti iesaistās arī seksuāla rakstura darbībās.

Krimināltiesību eksperts Andrejs Judins, iepazīstoties ar vairākām pārsūdzībām, pārliecinājies, ka īpaši Rīgas Pašvaldības policijas darbā tiek pielietota plaši pielietota metode – vispirms baudīt, bet šķiršanās brīdī uzrādīt dienesta apliecību.

Andrejs Judins uzskata, ka Rīgas pašvaldības policijai ir jāpadomā – vai viņi tiešām strādā ar likuma garu, jo mērķis nav darīt to, ko viņi dara.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu