Reida laikā Kurzemē sastādīti 73 protokoli par gaismu atstarojošu elementu nelietošanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Profilaktiskajā reidā Valsts policija (VP) Kurzemē sastādījusi 73 protokolus velosipēdistiem un gājējiem par gaismu atstarojošu elementu nelietošanu, informēja VP Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Signe Šteinberga.

Profilaktiskais reids Kurzemē tika rīkots 2. un 3.novembrī, lai rūpētos par sabiedrisko kārtību un ceļu satiksmes drošību, bet īpašu uzmanību pievērstu diennakts tumšajā laikā neredzamajiem gājējiem.

Velosipēda vadītājiem, kuri pārvietojušies bez gaismu atstarojošiem elementiem, noformēts kopumā 31 protokols, bet gājējiem – 42 protokoli. Par gaismu atstarojošu elementu nelietošanu gan izteikti brīdinājumi, gan arī piemēroti naudas sodi. Kā skaidroja VP pārstāve, iepriekšējos gados izglītojošo kampaņu laikā aktīvi ir dalīti atstarotāji, tāpēc cilvēkiem vajadzētu būt pietiekami informētiem, tomēr aizvien mēdz būt gadījumi, kad gājēji viņiem izdalītos atstarotājus tumšās vietās pie apģērba nenēsā.

«Pozitīvi vērtējams tas, ka bērni daudz biežāk lieto atstarotājus - tas, nenoliedzami, ir arī vecāku darba rezultāts,» sacīja Šteinberga. Reida laikā novērots, ka daudzi no tumsā neredzamajiem gājējiem ievēro vismaz to, ka ir jāpārvietojas pa ceļa malu pretēji braukšanas virzienam, ļaujot autovadītājam vismaz savlaicīgi pamanīt gājēja seju un reaģēt. «Labā ziņa ir arī tā, ka melnā statistika nekļūst melnāka un bojā gājušo gājēju skaits ar katru gadu samazinās,» uzsvēra VP pārstāve.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu