Rīgā jaunieši ārzemniekam nozog kredītkarti un notriec € 10 700

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts policija (VP) aizturējusi piecus jauniešus, kuri Rīgā, izmantojot ārzemniekam nozagtu kredītkarti, iztērējuši 10 700 eiro, informēja VP.

1.novembra rītā policijā vērsās kāds ārzemnieks, kuram iepriekšējā naktī vienā no Rīgas centra bāriem tika nozagta kredītkarte un no tās iztērēti 10 700 eiro. Tāpat cietušais apgalvoja, ka viņam nozagts mobilais telefons 800 eiro vērtībā. Cietušais zādzības faktu bija konstatējis tikai nākamajā rītā.

Policisti noskaidroja, ka ar nozagto kredītkarti veikti vairāki vērienīgi pirkumi Rīgas tirdzniecības centros un veikalos, tajā skaitā iegādāta elektronika un dārgu zīmolu apģērbs. Nozagtajai kredītkartei nebija nepieciešams zināt PIN kodu, lai veiktu pirkumus.

Tajā pašā dienā, kad tika saņemta informācija par notikušo, policija aizdomās par šī nozieguma izdarīšanu vienā no Rīgas tirdzniecības centriem aizturēja piecas personas. Aizturēšana notika brīdī, kad aizdomās turētie bija veikuši kārtējo pirkumu ar zagto kredītkarti.

Aizturēto vidū ir 1989.gadā dzimis vīrietis, divi 1993.gadā dzimuši vīrieši, kā arī 1996. un 2000.gadā dzimušas meitenes. Viens no 1993.gadā dzimušajiem vīriešiem jau iepriekš septiņas reizes sodīts par dažādiem mantiskiem noziegumiem, savukārt 1989.gadā dzimušais iepriekš sodīts par zādzību. Pārējie aizturētie iepriekš nav sodīti.

Veicot kratīšanas personu dzīvesvietās, likumsargi atraduši daļu no iegādātajām precēm - televizoru, 15 dāvanu kartes, jakas, cepures, kreklus, makus un citas mantas.

Tiesa atteica aizdomās turētajiem piemērot apcietinājumu, tāpēc viņiem piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu