Lilastē atrod noslēptu vīrieša līķi; aizturētas četras personas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Pagājušo sestdien Valsts policija Carnikavas novada Lilastē kādas mājas pagrabā konstatēja paslēptu vīrieša līķi ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Šajā pašā dienā likumsargi aizdomās par slepkavību atbildību pastiprinošos apstākļos aizturēja četru personu grupu. Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess, un tiesa visiem aizdomās turētajiem ir piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu.

11. novembrī ap pulksten vieniem dienā Valsts policija saņēma informāciju no iedzīvotājas par to, ka mājas pagrabā Lilastē atrodas vīrieša līķis. Policistiem ierodoties notikuma vietā, sievietes teiktais apstiprinājās. Likumsargi konstatēja 1965. gadā dzimuša vīrieša līķi ar vardarbīgas nāves pazīmēm – vairākām grieztām brūcēm kājās.

Jāpiemin, ka noziedznieki bija mēģinājuši slēpt nozieguma pēdas gan uz mirušā vīrieša ķermeņa, gan telpā. Turklāt pagraba ieejas durvis bija nomaskētas ar plēvi un līķis ietīts segā.

Policisti noskaidroja, ka noziegums izdarīts naktī no piektdienas uz sestdienu. Nogalinātais vīrietis kopā ar brāli ciemojies kādā privātmājā Lilastē pie paziņām. Pašreizējā informācija liecina, ka piecu personu kompānijā lietots alkohols un pagaidām nenoskaidrotu iemeslu dēļ izcēlies konflikts, kā rezultātā četras personas noslepkavojušas savu paziņu. Pēc nozieguma ļaundari līķi paslēpuši pagrabā, kur pēc laika viņu atradusi aizdomās turēto radiniece un izsaukusi policiju.

Sestdien, uzreiz pēc informācijas saņemšanas par noziegumu, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes amatpersonas sadarbībā ar Saulkrastu iecirkņa policistiem turpat minētajā privātmājā aizturēja divus aizdomās turētos – 1962. gadā dzimušu vīrieti, kas ir noslepkavotā brālis, kā arī 1948. gadā dzimušu sievieti. Abi aizturētie tobrīd atradās alkohola reibumā. Tās pašas dienas vakarā policisti Jūrmalā aizturēja arī pārējos aizdomās turētos – 1984. gadā dzimušu sievieti un 1974. gadā dzimušu vīrieti.

Aizturētie jau iepriekš ir sodīti par dažādiem noziegumiem - miesas bojājumu nodarīšanu, zādzībām un kapa apgānīšanu.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 117. panta piektā un desmitā punkta – par slepkavību ar līķa apgānīšanu, ja to izdarījusi personu grupa. Par šādu noziegumu likumā paredzēts mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no desmit līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Tiesa visiem aizdomās turētajiem ir piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu.

Policija turpina noskaidrot precīzus notikušā apstākļus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu