Policisti Rīgā pārtvēruši kravu ar cigaretēm

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Vakar, 13. novembrī, ap pulksten desmitiem no rīta Valsts policijas Rīgas Latgales iecirkņa Kārtības policijas nodaļas policisti Rīgā, Krasta ielā, pamanīja vīrieti, kurš ar velosipēdu piebrauc pie savas automašīnas un no tās izņem nelegālās cigaretes. 1975. gadā dzimušais vīrietis, kurš jau iepriekš sodīts par nelegālo akcīzes preču tirdzniecību un glabāšanu, tika aizturēts.

Pārbaudot automašīnu, policisti tajā konstatēja un atsavināja 8690 cigarešu bez akcīzes markām un ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām. Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka šīs cigaretes bijušas paredzētas realizēšanai Rīgas Centrāltirgū.

Saistībā ar notikušo vīrietim noformēts protokols pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 169.3. panta – par akcīzes preču aprites noteikumu pārkāpšanu. Par šādu pārkāpumu fiziskajām personām piespriež naudas sodu no 70 līdz 700 eiro, savukārt juridiskajām personām — no 70 līdz 7100 eiro, konfiscējot šīs preces un to pārvietošanai izmantotos transportlīdzekļus vai bez konfiskācijas.

Foto: Valsts policija
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu