Pie iepriekš tiesātām personām atrod vairāk nekā pusmiljonu nelegālu cigarešu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Aizdomās par nelegālo tabakas izstrādājumu glabāšanu un realizāciju pastāvīgam klientu lokam Rīgā Valsts policijas amatpersonas aizturēja personu grupu divu cilvēku sastāvā. Piecu sankcionēto kratīšanu rezultātā izņemtas 511 780 dažādu marku nelegālās cigaretes. Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu un realizāciju lielā apmērā. Pašlaik turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

7. novembrī Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes amatpersonas veica sankcionētas kratīšanas pie divām aizdomās turētām personām saistībā ar iespējamu tabakas izstrādājumu nelikumīgu realizāciju un glabāšanu.

Kriminālprocesuālo darbību rezultātā, veicot kratīšanas aizdomās turēto personu dzīvesvietās un citos viņu nekustamajos īpašumos Rīgā, izņemtas 511 780 dažādu marku nelegālās cigaretes, tostarp «Premjer», «Montekarlo», «Winston», «Bond», «NZ», «Kiss», «Kent» ar Baltkrievijas, Krievijas un Tadžikistānas akcīzes markām un bez akcīzes markām.

Aizdomās par noziedzīgo nodarījumu tika aizturēti 1964.gadā un 1974. gadā dzimuši vīrieši. Abas personas jau agrāk nonākušas policijas redzeslokā un tiesātas par analoģiskiem noziegumiem. Aizturētie nelegālo preci izplatījuši pastāvīgam klientu lokam Rīgā.

Saistībā ar notikušo ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221. panta trešās daļas par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju lielā apmērā, ko veikusi organizēta grupa.

Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Šobrīd aizturētajiem vīriešiem piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu, un turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu