Rīgas ostā par kontrabandu lielā apmērā aizturēts kuģa kapteinis un vēl divi cilvēki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Piektdien Rīgas ostā par cigarešu kontrabandu lielā apmērā aizturēti trīs Latvijas pilsoņi, tai skaitā kāda kuģa kapteinis, informēja Valsts robežsardzes pārstāve Kristīne Pētersone.

Pārbaudot informāciju par iespējamu personu nelikumīgi uzturēšanos Krēmeru piestātnē, robežsargi uz kāda ostā piestājušā kravas kuģa veica imigrācijas kontroli. Tās laikā vienā no kuģa kajītēm atrastas vairākas kartona kastes ar nemarķētiem tabakas izstrādājumiem. Turpinot kuģa pārbaudi speciāli ierīkotā slēpnī kravas nodalījumā, robežsargi konstatēja paslēptas kontrabandas cigarešu kastes.

Kuģa kapteinis teicis, ka cigaretes bija paredzēts par samaksu nogādāt Zviedrijā.

Kopumā tika izņemts 788 800 cigaretes «NZ Gold» bez akcīzes markām. Saistībā ar cigarešu kontrabandu aizturēts 1970.gadā dzimušais kuģa kapteinis un divi kuģa apkalpes locekļi - 1971. un 1997.gadā dzimuši vīrieši. Visi trīs aizturētie ir Latvijas pilsoņi.

Par kontrabandu, kas izdarīta lielā apmērā, uzsākts kriminālprocess. Pētersone skaidro, ka 1970.dzimušais vīrietis, krimināllietas materiāli un lietiskie pierādījumi tālāko procesuālo darbību veikšanai nodoti Valsts ieņēmumu dienesta Muitas policijas pārvaldes amatpersonām. Abi pārējie likumpārkāpēji ievietoti Valsts policijas Īslaicīgas aizturēšanas vietā.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu