Aiztur personu par mēģinājumu piedalīties bruņotā konfliktā Ukrainas austrumos

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Drošības policija (DP) 17.novembrī aizturējusi personu, kura tiek turēta aizdomās par mēģinājumu atkārtoti prettiesiski piedalīties bruņotā konfliktā ārvalstīs - šoreiz Ukrainas austrumos, informē DP.

Persona tiek turēta aizdomās arī par mēģinājumu iesaistīties tādā noziedzīgā organizācijā (apvienībā), kuras sastāvā ir vismaz piecas personas, kas izveidota nolūkā izdarīt sevišķi smagus noziegumus pret valsti.

Pamatojoties uz kriminālprocesa gaitā iegūtajiem pierādījumiem, procesa virzītājs aizturētajai personai šā gada 19.novembrī ir piemērojis aizdomās turētā statusu. Kā drošības līdzeklis aizdomās turētajam šobrīd ir piemērots apcietinājums.

Vienlaikus DP atzīmē, ka aizdomās turētais jau iepriekš ir nonācis DP redzeslokā, proti, iepriekš DP pret šo personu ir rosinājusi sākt kriminālvajāšanu pēc Krimināllikuma 77.1 pantā paredzētā noziedzīgā nodarījuma pazīmēm jeb par prettiesisku piedalīšanos bruņotā konfliktā ārvalstīs. Neraugoties uz minēto, DP rīcībā esošā informācija liecina, ka persona atkārtoti ir mēģinājusi piedalīties bruņotā konfliktā ārvalstī.

Ņemot vērā izmeklēšanas intereses, DP patlaban no plašākiem komentāriem par šo kriminālprocesu atturas.

DP atgādina, ka neviena persona nav uzskatāma par vainīgu, kamēr viņas vaina nav atzīta likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu