Skolā, kur piekāva policistu, skolēns ierodas ar nazi un elektrošoka ieroci

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Vakar, 27. novembrī, pulksten 10.54 pie Rīgas pašvaldības policijas Vidzemes pārvaldes darbinieka, kurš nodrošināja sabiedrisko kārtību vienā no Brīvības gatves izglītības iestādēm, vērsās skolotāja, kura mācību laikā pamanījusi, ka vienam skolniekam līdzi ir elektrošoka ierīce un nazis.

TVNET rīcībā esošā informācija liecina, ka skola, kurā noticis incidents, ir tā pati, kurā 15 gadus vecs skolēns piekāva Rīgas pašvaldības policijas darbinieku. Šis gan ir cits skolēns. Skola ir Rīgas sanatorijas internātpamatskola.

Pārrunu laikā 15 gadus vecais skolnieks skaidroja, ka nazi viņam iedevis draugs, savukārt elektrošoka ierīci iegādājies pats.

Informācija nodota Valsts policijas darbiniekiem, kuri tobrīd atradās izglītības iestādē cita jautājuma risināšanā.

Sākta administratīvā pārkāpuma lietvedība par speciālo līdzekļu aprites noteikumu pārkāpumu. Likums paredz, ka par šo pārkāpumu piespriež naudas sodu no 35 līdz 350 eiro, konfiscējot speciālo līdzekli vai bez konfiskācijas.

Ziņots, ka Rīgā, vienā no skolām Brīvības gatvē īsi pirms starpbrīža beigām skolas dežurante vērsās pie Rīgas pašvaldības policijas darbinieka, kurš uzraudzīja kārtību skolas apkaimē, lai viņš aizslēdz skolas durvis. Brīdī, kad cienījamā vecuma policists devās pie durvīm, viens no skolēniem nostājās tām priekšā un uzsāka konfliktu. Policists skolnieku mēģināja pastumt malā, taču agresīvi noskaņotais puisis iesita kārtības sargam pa galvu, informē RPP.

Nevēloties pielietot fizisku spēku pret nepilngadīgo, policists mēģināja jaunieti noturēt tā, lai viņš ieturētu distanci no policista, taču tas skolēnu saniknoja vēl vairāk, un viņš atkārtoti uzbruka policistam.

Pēc vairākiem sitieniem pa galvu skolēnam izdevās kārtības sargu nogāzt zemē. Pēc tam pusaudzis vēl vienu reizi iespēra nu jau guļošajam policistam.

Tikmēr uz notiekošo noskatījās citi audzēkņi, kuri gavilēja un filmēja noziedzīgās darbības.

Nedaudz vēlāk pie cietušā kārtības sarga piesteidzās skolas medmāsa un sniedza pirmo palīdzību. Tikmēr tika izsaukti mediķi un Valsts policijas darbinieki.

Cietušais kārtības sargs hospitalizēts, savukārt aizdomās par uzbrukumu varas pārstāvim aizturēts 15 gadus vecs pusaudzis, kurš aizturēšanas brīdī bija vairāk nekā vienas promiles alkohola reibumā.

Par šādu noziegumu likumā paredzēts līdz pat pieciem gadiem ilgs cietumsods.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu