Sabiedriskajā transportā siro kabatzagļi; policija aicina būt vērīgiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Sestdien, 2. decembrī, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes policisti, kuri specializējas pret īpašumu vērstu noziedzīgu nodarījumu novēršanā un apkarošanā, darba pienākumu pildīšanas laikā kļuva par aculieciniekiem kabatzādzībai. Kāda 1947. gadā dzimusi sieviete sabiedriskā transportā pieturā 13. janvāra ielā iekāpa 1. maršruta tramvajā, viņai sekoja vīrietis, kurš no somiņas izvilka maku.

Cietusī notiekošo nemanīja, taču, par laimi, noziegumu bija ieraudzījuši policisti, kuri turpat notikuma vietā zagli aizturēja. Policisti atguva cietušās maku, kurā atradās apmēram 50 eiro.

Aizturētais 1981. gadā dzimušais vīrietis tika nogādāts Rīgas Centra policijas iecirknī. Jāpiemin, ka viņš jau iepriekš vairākas reizes sodīts par identiskām zādzībām.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 180. panta – par zādzību nelielā apmērā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Šodien, 4. decembrī, tiks lemts par drošības līdzekļa apcietinājuma piemērošanu aizturētajam vīrietim.

Policija atgādina iedzīvotājiem publiskās vietās, tostarp sabiedriskajā transportā un tā pieturvietās, pastiprināti uzmanīt savas personīgās mantas. Tāpat uzsveram, ka vērtīgas lietas vēlams turēt iekškabatās, lai tās nekļūtu par vieglu guvumu zagļiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu