Centrā garnadzis nozog iepakojumu ar alu, pretojas apsardzes darbiniekam

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Naktī no 4. uz 5. decembri pulksten 3.15 Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Ziemeļu iecirknī tika saņemta informācija par tikko veiktu zādzību no degvielas uzpildes stacijas (DUS). Par šo notikumu ziņoja darbiniece.

Tonakt kāds jaunietis iegājis degvielas uzpildes stacijā un ilgi apskatījis tajā esošās preces un pārtikas produktus. DUS darbiniecei tas šķitis aizdomīgi, tāpēc viņa cītīgi vērojusi jaunieti. Noskatījis vēlamo ieguvumu, jaunietis paķēris iepakojumu ar alu un meties bēgt. Darbiniece nekavējoties reaģēja un izsauca apsardzes darbiniekus un policiju.

Apsardzes darbinieki, kuri tobrīd atradās netālu no DUS, steidzami ieradās notikuma vietā, kur mēģināja aizturēt garnadzi. Aizturēšanas brīdī jaunietis izrādīja agresiju, nodarot miesas bojājumus vienam no apsardzes darbiniekiem.

Tobrīd ieradās arī Rīgas Ziemeļu iecirkņa policisti, kuri 1998. gadā dzimušo aizdomās turēto jaunieti nogādāja iecirknī. Garnadzis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par analoģiskiem gadījumiem.

Saistībā ar notikušo ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 180. panta – par zādzību nelielā apmērā. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Tika nozīmēta ekspertīze, lai noteiktu apsargam nodarīto miesas bojājumu smaguma pakāpi. Pēc rezultātu saņemšanas tiks lemts par jaunieša saukšanu pie atbildības arī par šo noziegumu.

Šobrīd jaunietis atrodas izolatorā, un šodien, 6. decembrī, tiks lemts jautājums par drošības līdzekļa piemērošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu