Rīgā pieturā divgadīgs bērns - izmircis, trīcošs un basām kājām; mātei - 3,9 promiles

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Vakar, 5. decembrī, pulksten 12.37 aculieciniece ziņoja policijai, ka Rīgā, Kurzemes prospektā uz ielas atrodas ļoti piedzērusies sieviete ar mazu meitenīti. Notikuma vietā ieradās Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes patruļpolicisti, kuri sabiedriskā transporta pieturā pamanīja ļoti piedzērušos sievieti ar 2,5 gadus vecu meitenīti. Bērns bija izmircis, raudāja un trīcēja.

Turpat atradās arī aculieciniece, kura bija izsaukusi policiju. Viņa pastāstīja, ka pirms brīža meitenīte uz ielas atradusies bez apaviem un tikai tad, kad māte redzējusi, ka tuvojas policijas ekipāža, viņai uzvilkti apavi. Novelkot meitenītei apavus, tika konstatēts, ka viņas kājas tik tiešām ir pilnībā izmirkušas un netīras.

1981. gadā dzimusī bērna māte tika aizturēta un nogādāta Rīgas Kurzemes policijas iecirknī, bet bērns nodots mediķu aprūpē.

Māte norādīja, ka iepriekš braukušas sabiedriskajā transportā un meitene bieži pati velk transportā sev nost apavus. Izkāpjot no autobusa, viņa neesot paspējusi uzvilkt meitenei apavus. Jāpiemin, ka aizturēšanas brīdī sieviete atradās 3,94 promiļu stiprā alkohola reibumā.

Minētā sieviete iepriekš nav nonākusi policijas redzeslokā.

Saistībā ar notikušo sākta administratīvā lietvedība pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 173. panta – par bērna aprūpes pienākumu nepildīšanu. Par šādu pārkāpumu vecākiem izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz simt 40 eiro. Tāpat sākta administratīvā lietvedība pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 171. panta pirmās daļas – par atrašanos sabiedriskās vietās tādā reibuma stāvoklī, kas aizskar cilvēka cieņu. Par šādu pārkāpumu izsaka brīdinājumu vai piespriež naudas sodu līdz 140 eiro.

Informācija par šo gadījumu ir nodota izvērtēšanai Rīgas bāriņtiesai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu