Vaškevičs lūdzis Latvijai veikt izmeklēšanu par draudiem viņu nogalināt

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Kukuļņemšanā apsūdzētais un Austrijā dzīvojošais bijušais Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektora vietnieks Vladimirs Vaškevičs lūdzis Latvijas Ģenerālprokuratūru veikt izmeklēšanu par anonīmu interneta komentāru, kurā ierosināts viņu nogalināt.

22.novembrī portālā «apollo.tvnet.lv» zem raksta «Vaškevičs pastāstījis par dzīvi Austrijā» kāda persona ar segvārdu «Sams» ievietojis komentāru: «Vai tad mums nav dakteri, kas ar klusinātāju var aizbraukt un izārstēt viņu (Vaškeviču) no visām kaitēm uz mūžiem??? Pie reizes Vilkastei lodi starp acīm ielaist. Nebūtu nekāda satraukuma vairs.»

Uzņēmēja Ināra Vilkaste ir Vaškeviča dzīvesbiedre.

«Pēc tam, kad mani spridzināja, dedzināja manu auto, vajāja manas ģimenes locekļus, es nevaru izturēties pret šiem draudiem kā pret stulbu joku,» sociālajā tīklā «facebook» raksta Vaškevičs.

Tāpēc Vaškevičs vērsies pie ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera ar iesniegumu, kurā lūdz veikt visus viņa un ģimenes locekļu dzīvības aizsardzībai nepieciešamos pasākumus un pārbaudes, tostarp, arī noteikt, vai augstākminētais komentārs satur nozieguma pazīmes, proti, draudus izdarīt slepkavību un smagus miesas bojājumus.

Kukuļdošanas lietā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja aizturētais Vaškevičs tika apcietināts jau 2011.gada ziemā, taču vēlāk viņu atbrīvoja pret 85 372 eiro drošības naudu.

Pēc atbrīvošanas Vaškevičs ar tiesas atļauju devās uz Austriju, kur toreiz, pēc viņa advokātes Jeļenas Kvjatkovskas teiktā, spēji pasliktinājās viņa veselības stāvoklis, tādēļ bija nepieciešama akūta operācija un pēc tam - ārstēšanās.

Austrija atteikusi Latvijai viņu izdot tiesāšanai, jo Vaškeviča veselības stāvoklis liedz viņam apmeklēt tiesas sēdes, kā arī izslēdz jebkāda veida transportēšanu.

2007.gadā toreizējais Valsts ieņēmumu dienesta Muitas kriminālpārvaldes vadītājs Vaškevičs cieta noziedznieku sarīkotā sprādzienā. Spridzeklis bija novietots zem Vaškeviča automašīnas.

Neskatoties uz mitināšanos Austrijā Vaškevičs, piemēram, sabiedrības iniciatīvu portālā «Manabalss.lv» sācis vākt parakstus par Latvijas specdienestu apvienošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu