«Žēlsirdības mājas» bijušajam darbiniekam par seksuālu uzmākšanos klientiem - 12 gadu cietumsods

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Ventspils alternatīvās aprūpes centra «Žēlsirdības māja» bijušajam darbiniekam, kurš atzīts par vainīgu centra klientu seksuālā izmantošanā, Kurzemes apgabaltiesa piespriedusi brīvības atņemšanu uz 12 gadiem, pilnībā atceļot pirmās instances Ventspils tiesas spriedumu, kas paredzēja vīrieti sodīt ar brīvības atņemšanu uz septiņiem gadiem, informēja tiesas pārstāve Baiba Andersone.

Apelācijas tiesa vīrieti notiesājusi par četriem noziedzīgiem nodarījumiem pēc Krimināllikuma (KL) 160.panta «Seksuāla vardarbība» 1.daļas un 2.daļas. Nosakot galējo sodu par šīm apsūdzībām, tiesa piespriedusi viņam brīvības atņemšanu uz 12 gadiem un probācijas uzraudzību uz trim gadiem.

Spriedumu iespējams pārsūdzēt, 10 dienu laikā pēc 22.decembra, kad lietas dalībniekiem būs pieejams pilns motivētais spriedums, iesniedzot kasācijas sūdzību Augstākajā tiesā.

Lieta tika skatīta apelācijas instancē, jo Ventspils tiesas spriedumu, ar kuru «Žēlsirdības mājas» bijušais darbinieks atzīts par vainīgu četru centra klientu seksuālā izmantošanā, piespriežot viņam septiņu gadus cietumā, bija pārsūdzējis gan pats apsūdzētais, gan trīs cietušie. Saņemts arī protests no prokurores Inetas Vīnšteinas, kura apsūdzētajam prasīja piespriest bargāku sodu - brīvības atņemšanu uz 13 gadiem.

Kā informēja Ventspils tiesā, šajā krimināllietā cietušo statuss ir četriem vīriešiem, no kuriem jaunākais dzimis 1990.gadā, bet vecākais - 1953.gadā. Bijušais centra darbinieks ir kāds 1973.gadā dzimis vīrietis, kurš bija apsūdzēts par seksuālu darbību veikšanu un mēģinājumiem veikt šādas darbības ar centra klientiem, izmantojot viņu bezpalīdzības stāvokli, laika posmā no 2012.gada jūlija līdz 2015.gada novembrim. Vīrietis bija apsūdzēts pēc Krimināllikuma (KL) 160.panta 1.daļas un 2.daļas par seksuālām darbībām, izmantojot cietušā bezpalīdzības stāvokli vai pret cietušā gribu, lietojot vardarbību, draudus vai izmantojot uzticību, autoritāti vai citādu ietekmi uz cietušo.

Kā liecina informācija nodibinājuma «Alternatīvās aprūpes centrs «Žēlsirdības māja»» mājaslapā, organizācijas mērķis ir veicināt bērnu namu un internātskolu bijušo jauniešu invalīdu ar intelektuālās attīstības traucējumiem iekļaušanos sabiedrībā, attīstīt un pilnveidot viņu sociālās prasmes, motivāciju patstāvīgai dzīvei un izglītībai.

Nodibinājums «Alternatīvās aprūpes centrs «Žēlsirdības māja» 2017.gada 9.jūnijā ir izslēgts no Labklājības ministrijas Sociālo pakalpojumu sniedzēju reģistra, jo ministrija konstatēja, ka pakalpojuma sniedzējs pārtraucis pakalpojuma sniegšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu